CPI BYTY k ukončení činnosti ubytovny v Ústí nad Labem

29.01.2013 16:51

K 31. lednu 2013 vyprší dvouměsíční výpovědní lhůta, kterou společnost CPI BYTY, vlastník objektu na ulici Čelakovského 806/4 v městské části Krásné Březno v Ústí nad Labem, ukončil nájemní vztah s provozovatelem místní ubytovny.

CPI BYTY k ukončení činnosti ubytovny v Ústí nad Labem
Foto: CPI
Popisek: CPI Byty

Důvodem k výpovědi byl především radikálně se zhoršující technický a hygienický stav zařízení, který podle odborných posudků již ohrožoval životy ubytovaných.

Společnost CPI BYTY k tomuto rozhodnutí přistoupila loni na podzim, kdy město ve spolupráci s provozovatelem ubytovacího zařízení poskytlo dočasný azyl v prostorách tohoto domu rodinám z Předlic, aniž by o tom informoval majitele objektu, společnost CPI BYTY. Příliv nových obyvatel se podepsal na dalším zhoršení situace na ubytovně. „Obyvatelé domu zařízení prostor v podstatě kompletně zdemolovali. Vytrhané vodovodní baterie několikrát způsobily havárie s vodou. Nahromaděný odpad v domech přitahoval nechtěný hmyz a hlodavce … Vnímáme právo provozovatele svobodně ubytovat kohokoliv, ovšem za předpokladu, že bude řádně plnit své závazky vyplývajícíz ná­jemní smlouvy a přihlédne k okolnostem, které mohou mít vliv nejen na provoz objektu a jeho stav, ale také dopad na okolí,“ uvedl Daniel Bacík, ředitel CPI BYTY.

„Pravidelné kontroly našich pracovníků i odborné posudky orgánů jako revizního technika nebo požární služby jasně potvrdily, že hygienický a technický stav objektu ohrožuje život místních obyvatel a není možné je v takovémto stavu dále provozovat jako ubytovnu. Jelikož k tomuto stavu obyvatelé ubytovny v podstatě sami přispěli a provozovatel dlouhodobě situaci neřešil, rozhodli jsme se, s ohledem na uvedené riziko, spolupráci s provozovatelem ubytovny ukončit a objekt zavřít,“ potvrdil Bacík. Provozovatel navíc dlouhodobě nehradil společnosti CPI BYTY své závazky. Radikální narůst spotřeby energií a vody v uplynulých měsících tak ještě navýšily jeho dluhy.

Společnost koupila objekt zhruba před rokem i se stávající nájemní smlouvou na provoz ubytovny. Dlouhodobé neplnění podmínek nájemní smlouvy ze strany provozovatele a zhoršující se stav podmínek ubytovny vedly nakonec CPI BYTY k vypovězení smlouvy. Výpověď nájemní smlouvy zaslala společnost CPI BYTY provozovateli již koncem listopadu 2012. Informaci o uzavření ubytovny k 31. lednu 2013 vyvěsila také v prostorách ubytovny a zaslala městu. „Dvouměsíční výpovědní doba je standardní a poskytuje všem stranám dostatek času situaci řešit,“ odůvodnil Bacík s tím, že provozovatel ubytovny, který měl s obyvateli uzavřenu podnájemní smlouvu, má povinnost s nimi tuto situaci řešit, stejně tak město, jehož občany zde ubytovaní lidé jsou.

„Všem, kteří volají po zachování stávající ubytovny bych doporučil ji nejdříve navštívit a osobně se přesvědčit o tamních podmínkách. My, jako vlastník objektu, nejsme ochotni riskovat ohrožení života zde ubytovaných lidí a dalších škod na majetku,“ dodal Daniel Bacík.

Společnost CPI BYTY vlastní v České republice necelých 13 000 nájemních bytů. Jen v loňském roce investovala do revitalizace bytového fondu téměř 400 milionů korun.

CPI BYTY, a.s.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: CPI BYTY

Ing. Aleš Juchelka byl položen dotaz

životní úroveň

Dobrý den, pane Juchelko. Zajímá mě jedna věc. máte nějaký plán, jak zvýšit životní úroveň občanů ČR?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

7:23 Kancelář prezidenta republiky: Prezident Petr Pavel navrhl Senátu ústavní soudce

Prezident republiky Petr Pavel předložil podle čl. 84 odst. 2 Ústavy ČR a § 6 zákona č. 182/1993 Sb.…