ČRo: Silvestr ve vysílání českého rozhlasu

27.11.2012 12:48

Poslední dvě hodiny letošního roku budou ve vysílání Dvojky Českého rozhlasu a všech jeho regionálních stanic nést název „Silvestr ve znamení trojek“. Záznam veřejné nahrávky z pražského Divadla na Vinohradech začíná ve 22.00 hodin.

ČRo: Silvestr ve vysílání českého rozhlasu
Foto: Český rozhlas
Popisek: Logo Českého rozhlasu

Na rozhlasové posluchače čekají 3 moderátoři - Karel Štědrý, Zdeněk Junák a Sabina Laurinová, 3 orchestry - Gustava Broma, který řídí Vladimír Valovič, skupina Patrola Šlapeto pod vedením Radana Dolejše a skupina Sestry Havelkovy s doprovodným kvartetem a 3 generace herců a zpěváků - Jan Přeučil, Ladislav Županič, Pavel Trávníček, Pavlína Filipovská, Josef Zíma, Dasha, Jan Smigmator, Zora Jandová, Zdenek Merta, Jolana Smyčková, Tibor Lenský, Dagmar Zázvůrková, Martina Balogová, Jan Bendig a Tomáš Savka. 

Základní myšlenka programu vychází z číslovky 3, která se objeví v letopočtu příštího roku 2013. Dále připomíná, že v roce 1923 vznikl Československý rozhlas (2013 - 90 let), v roce 1953 vznikla Československá televize (2013 - 60 let) a v roce 1993 vznikly Česká republika a Slovenská republika (1. 1. 2013 - 20 let).

I další silvestrovské vysílání Českého rozhlasu bude letos velmi bohaté. Všechny stanice přinesou to nejlepší, co v průběhu roku 2012 natočily. Sáhneme i do rozhlasových archívů pro to nejlepší z let minulých. Chybět nebude ani aktuální zpravodajství včetně Zelené vlny a předpovědi počasí.

Tradiční Silvestrovský Radiožurnál startuje po 20. hodině, průvodci posledními hodinami letošního roku budou Lucie Výborná a Jan Pokorný. Novoroční projev prezidenta republiky Václava Klause zazní 1. ledna ve 13.00 hodin.

Na Dvojce Českého rozhlasu začne silvestrovský program již v pět hodin ráno pořadem Silvestrovské Dobré ráno, Česko, kde Světla Magni a Jiří Holoubek naservírují posluchačům ochutnávku z celodenního programu. V průběhu celého dne budou znít koncerty různých hudebních žánrů, uslyšíte Silvestrovský Tobogan s Alešem Cibulkou z Divadla u Hasičů, rozhlasovou hru Na kometě a řadu dalších relací. Na Nový rok se ranního mikrofonu ujmou Světla Magni a Jiří Kokmotos. Chybět nebude ani Novoroční bohoslužba církve římskokatolické z kostela sv. Rodiny v Praze – Řepích. Večer se můžete těšit na Stopy, fakta, tajemství, které v 18.03 přinesou příběh Britové u rozhlasu. I na Dvojce Českého rozhlasu můžete 1. ledna ve 13.00 hodin vyslechnout poslední novoroční projev Václava Klause ve funkci prezidenta České republiky.

Český rozhlas 3 – Vltava naváže na tradici monografických silvestrovských celodenních vysílání. Letos to bude svět vůní a chutí – gastronomie. Gastronomické inspirace bude stanice hledat ve všech obvyklých vltavských žánrech – v próze, poezii, dramatu, dokumentu, hudbě i historii. V průběhu dne zazní výběr z textů známých autorů Jaroslava Haška, Bohumila Hrabala, Alphonse Alaise, Franze Kafky a mnoha dalších.

Na Nový rok v 10.15 hodin se můžete těšit na Novoroční koncert Vídeňských filharmoniků, který bude vysílán přímým přenosem z Velkého sálu Hudebního spolku ve Vídni. Diriguje Franz Welser-Möst. Slovem provází Tomáš Černý.

Český rozhlas 6 připravuje silvestrovský speciál pořadu Názory a argumenty, kdy ve čtyřech částech uslyšíte shrnutí roku 2012 v České republice, ve světě i v kultuře. Závěrečné slovo roku 2012 a půlnoční přípitek na nový rok 2013 připravil Radko Kubičko.

Silvestrovská zábava bude mít prostor i ve vysílání jednotlivých regionálních stanic. Moravský Silvestr 2012 vás čeká ve vysílání moravských stanic ČRo. Veselé a chutné ohlédnutí Marcely Vandrové, Zory Ježkové a Dagmar Misařové za letošním Moravským rokem plným moravských a slezských dobrot - od štramberských uší, přes loštické tvarůžky, valašské frgály, velkopavlovické víno, jesenickou zvěřinu až po horňácké speciality můžete poslouchat od 15.00 – 17.00 hodin. Hrají a zpívají Cimbálová muzika Technik, Horňácká cimbálová muzika Petra Miškeříka, A. M. Úlet a další. Dramaturgie a režie Michal Bureš.

Ve vysílání ČRo Hradec Králové začne již v 15.00 první část zábavného pořadu Sejdeme se na Šalandě. Další části pokračují v 17 a 18 hodin. Řada zábavných pořadů a hudba čeká na posluchače i v rámci společného nočního vysílání regionálních stanic Českého rozhlasu.

Veškeré podrobné programy všech stanic najdete na webových stránkách rozhlas.cz.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…