CSG prodala většinový podíl v NST jejímu zakladateli

13.10.2020 14:29

Holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) prodal svůj většinový podíl 60 procent ve vývojářské společnosti New Space Technologies, s. r. o., jejímu spoluzakladateli, jednateli a dosavadnímu držiteli dvacetiprocentního podílu Ivo Krylovi. Cenu transakce strany nezveřejnily.

CSG prodala většinový podíl v NST jejímu zakladateli
Foto: czechoslovakgroup.cz
Popisek: Czechoslovak Group - logo

New Space Technologies s.r.o. (NST) je inovativní konstrukčně-vývojová kancelář s projekty v oblasti aerospace, pozemní techniky a strojírenství. Jejím významným produktem je dron CANTAS využívající technologii VTOL (schopnost svislého vzletu a přistání).

Společnost byla založena Ivo Krylem a Martinem Drštičkou v roce 2013. Sídlí v Uherském Hradišti. V roce 2016 se stala členem holdingu CSG, který získal většinový podíl 60 procent. Ke dni 31. 8. 2020 byl podíl CSG prodán Ivo Krylovi.

„I když vývoj NST byl slibný, jako konstrukčně-vývojová kancelář nezapadá do našeho core businessu společností, které se kromě vývoje orientují i na výrobu a obchod. Proto jsme se dohodli na prodeji většinového podílu spoluzakladateli a CEO společnosti Ivo Krylovi,“ uvádí místopředseda představenstva CSG Miroslav Dorňák.

Ivo Kryl dodává: „Po dobu, kdy NST byla součástí CSG, prošla společnost dynamickým vývojem a přinesla na trh celou řadu zajímavých projektů včetně nových řešení v oblasti obranných technologií, speciálních vozidel a general aviation. S kolegy v CSG jsme ale dospěli k závěru, že pro obě strany je výhodnější partnerství na komerčním základě bez vlastnického zapojení holdingu.“

CSG a NST budou nadále spolupracovat v oblasti vývoje produktů pro společnosti CSG i komercionalizace produktů NST na světovém trhu prostřednictvím obchodní sítě holdingu.

CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) je holding navazující na tradici československého průmyslu. Podporuje rozvoj tradičních českých a slovenských společností, jež se věnují obranné i civilní průmyslové výrobě a obchodu. V podnicích začleněných do holdingu CSG, které vygenerovaly v roce 2019 tržby v hodnotě více jak 28,5 mld. Kč, pracuje více než 8200 zaměstnanců. Hlavními obory CSG jsou strojírenství, automobilový, železniční, letecký průmysl a obranný průmysl. S produkty společností CSG se lze díky silné proexportní orientaci holdingu setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se stále rozrůstá.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…