ČTÚ vyhlásil aukci kmitočtů v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz

09.02.2016 21:43

Český telekomunikační úřad vyhlásil aukci zbývajících volných rádiových kmitočtů v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz. Jejich přidělením chce úřad přispět k efektivnímu využívání celého rozsahu předmětné části spektra, vytvořit podmínky pro další rozvoj služeb mobilního broadbandu, a tím podpořit i hospodářskou soutěž.

ČTÚ vyhlásil aukci kmitočtů v pásmech 1800 MHz a 2600 MHz
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Dokumentace k výběrovému řízení je zveřejněna na elektronické úřední desce a v Telekomunikačním věstníku. Podmínky aukce stanoví konkrétní požadavky na pokrytí populace České republiky a současně vyžadují poskytování služeb na získaných kmitočtech s rychlostmi nejméně 5 Mbit/s v horizontu 7 let. Současně zůstávají v platnosti závazky poskytnutí služby národního roamingu a velkoobchodní nabídky podle podmínek předchozí aukce.

Podmínky výběrového řízení (aukce) ČTÚ připravil s využitím zkušeností získaných v průběhu předcházející aukce v roce 2013, opakovaně je konzultoval s veřejností a projednal je i s Úřadem pro ochranu hospodářské soutěže. Celková vyvolávací cena nabízených kmitočtových úseků je 734 mil. Kč.

Přihlášky do aukce ČTÚ přijímá do 22. března. Následující den obálky s přihláškami otevře a po jejich posouzení obdrží žadatelé informaci o splnění či nesplnění podmínek účasti. Úspěšní žadatelé obdrží pozvání do aukční části. Po proškolení účastníků na využívání elektronického aukčního systému a zkušební aukci bude zahájena vlastní ostrá aukční fáze s podáváním nabídek na nabízené kmitočtové úseky.

ČTÚ předpokládá, že aukční fáze by měla být ukončena přiřazením konkrétních kmitočtových úseků úspěšným uchazečům v průběhu 2. čtvrtletí letošního roku.  Rozhodnutí o udělení přídělu rádiových kmitočtů pak ČTÚ vydá poté, co úspěšní uchazeči uhradí cenu za vydražené spektrum.

Dokumentace k aukci je na elektronické úřední desce zveřejněna v českém a anglickém jazyce. Aukce se řídí českým právním řádem.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

10:04 MHMP: Praha podá dvě žádosti o dotace z evropských fondů na vybudování dobíjecích stanic

Hlavní město chce podpořit rozvoj elektromobility prostřednictvím dvou projektových záměrů. V případ…