ČVUT: Fakulta dopravní je jedním z klíčových partnerů v projektech C-ROADS

21.10.2017 9:06

Fakulta dopravní ČVUT v Praze se dlouhodobě zabývá problematikou tzv. chytrých měst a spolupracuje s mnoha významnými partnery. Jako potvrzení její klíčové role v řešení této aktuální problematiky bylo za přítomnosti děkana Fakulty dopravní ČVUT profesora Miroslava Svítka na Úřadu vlády ČR slavnostně podepsáno Memorandum o spolupráci mezi Vládou ČR a Sdružením automobilového průmyslu, které obsahuje konkrétní pilotní projekty v oblasti elektromobility, autonomního řízení a digitalizace, řešené na Fakultě dopravní.

ČVUT: Fakulta dopravní je jedním z klíčových partnerů v projektech C-ROADS
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

V návaznosti na tuto událost byla na Ministerstvu dopravy ČR slavnostně podepsána Konsorciální smlouva projektu C-ROADS, v níž Fakulta dopravní ČVUT jmenovitě vystupuje jako jeden z řešitelů pilotních projektů dopravní telematiky založené na vzájemné komunikaci vozidlo-vozidlo nebo vozidlo-infrastruktura. Jde o zásadní projekt pro budoucí autonomní řízení, a to jak silničních, tak i železničních dopravních prostředků.

Projekt C-ROADS je veden Ministerstvem dopravy ČR a je příkladem unikátní spolupráce soukromého a veřejného sektoru. Dalšími členy řešitelského konsorcia jsou Ředitelství silnic a dálnic ČR, Správa železniční dopravní cesty a Brněnské komunikace. Akademickou sféru v tomto projektu zastupuje Fakulta dopravní ČVUT. Komerčními partery jsou společnosti Intens Corporation, T-Mobile, AŽD a O2.

Fakulta dopravní ČVUT považuje problematiku udržitelného rozvoje dopravy za klíčový obor. Kromě již vyučovaných předmětů a aktuálně řešených projektů připravuje ve spolupráci s americkou univerzitou UTEP i nový dual-degree studijní obor Smart Cities.

Více o projektu C-ROADS naleznete ZDE

O aktuálně řešených projektech v rámci problematiky C-ROADS pak ZDE

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává odborníky v oblasti techniky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2017 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4400 světových univerzit, v oblasti „Civil and Structural Engineering" na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" na 201. – 250. místě, v oblasti „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 251. – 300. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200., v oblasti „Natural Sciences“ na 220. místě, v oblasti „Architecture“ na 101. – 150. místě, v oblasti „Engineering and Technology“ na 201. místě. V celkovém hodnocení obhájilo ČVUT svoje umístění na 601. – 800. příčce a je tak stále nejlepší tuzemskou technickou univerzitou. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…