ČVUT poskytne podporu, kontakty, zkušenosti a zázemí všem inovátorům

21.03.2017 22:32

České vysoké učení technické v Praze se společně s dvanácti zahraničními partnery stalo součástí evropského projektu DA-SPACE, který nabídne podmínky k realizaci nápadů a inovací všem zájemcům každého věku. Cílem projektu DA-SPACE (Open Innovation to Raise Entrepreneurship Skills and Public Private Partnership in Danube Region), konkrétně Interreg Danube Transnational Programme, je vytvoření otevřených inovačních laboratoří na podporu mladých inovátorů a jejich nápadů v regionu Podunají.

ČVUT poskytne podporu, kontakty, zkušenosti a zázemí všem inovátorům
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT, logo.

ČVUT v Praze hostilo první setkání mezinárodního týmu partnerů projektu DA-SPACE, které vyvrcholilo konferencí v Národní technické knihovně. Účastníci konference se seznámili se záměry a cíli projektu. V otevřeném experimentálním prostoru, který bude vytvořen v inkubátoru ČVUT InQbay, naleznou podporu vybraní inovátoři, kteří se pod vedením odborníků z průmyslu, mentorů a oborových specialistů zaměří na přeměnu nápadů ve skutečné inovace. Součástí tohoto procesu bude např. testování obchodního modelu, vzdělávání a individuální trénink.

Témata k řešení budou vytvářet také průmyslové podniky, ministerstva, asociace, technologická a inovační centra, technologické agentury a další odborné subjekty. Projekt DA-SPACE tak přispěje k posilování nadnárodní a mezioborové spolupráce mezi vysokými školami, podnikatelskými inkubátory, malými a středními podniky a veřejnými institucemi v regionu.

„Projekt trvá od ledna 2017 do června 2019 a Odbor pro řízení projektů a transfer technologií Rektorátu ČVUT zajistí nejen dosažení projektových cílů a výstupů, ale také vytvoření komunikační strategie projektu, komunikačních plánů a realizaci komunikačních aktivit projektu,“ řekl Ing. Ivo Stanček, pověřený vedoucí odboru.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 21 000 studentů. Pro akademický rok 2017/18 nabízí ČVUT svým studentům 128 studijních programů a v rámci nich 453 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. V roce 2016 se ČVUT umístilo v hodnocení QS World University Rankings, které zahrnuje více než 4200 světových univerzit, ve skupině univerzit na 501. – 550. místě. V oblasti „Civil and Structural Engineering" bylo ČVUT hodnoceno na 51. – 100. místě, v oblasti „Mechanical Engineering“ na 151. – 200. místě, v oblasti „Computer Science and Information Systems" a „Electrical Engineering“ na 151. – 200. místě. V oblasti „Mathematics“ na 201. – 250. místě a „Physics and Astronomy“ na 151. – 200. Více informací najdete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…