ČVUT v Praze ještě přijímá ke studiu

14.06.2014 12:43

Přihlášky ke studiu bakalářských programů do akademického roku 2014/15 stále ještě přijímá Fakulta strojní a Fakulta jaderná a fyzikálně inženýrská Českého vysokého učení technického v Praze.

ČVUT v Praze ještě přijímá ke studiu
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Druhé kolo přijímacího řízení na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT se týká všech oborů a zaměření bakalářského studijního programu. Přijímací zkoušky se nekonají. Přihlášky do bakalářského studia mohou zájemci o studium podávat do 31. 7. 2014.

Fakulta strojní ČVUT přijímá do těchto bakalářských studijních programů: Strojírenství, Teoretický základ strojního inženýrství, Výroba a ekonomika ve strojírenství. Přihlášku je možné dodat na studijní oddělení fakulty do 13. června 2014 do 13.00 hodin nebo zaslat poštou s datovým razítkem nejpozději do 15. června 2014. V případě absolvování jakékoliv maturity z matematiky absolvované v ČR nejsou přijímací zkoušky z matematiky součástí přijímacího řízení. Fakulta strojní může ještě přijmout až 60 studentů.
 
Z letošní dubnové statistiky podaných přihlášek do bakalářského studia pro akademický rok 2014/15 vyplývá, že se ke studiu na ČVUT přihlásilo zatím 11 707 uchazečů, což značí nepatrný nárůst. V loňském roce se ve stejném období hlásilo do bakalářského studia 11 244 uchazečů. Největší zájem projevili studenti o Fakultu stavební, Fakultu informačních technologií a Fakultu elektrotechnickou ČVUT.

České vysoké učení technické v Praze patří k největším a nejstarším technickým vysokým školám v Evropě. V současné době má ČVUT osm fakult (stavební, strojní, elektrotechnická, jaderná a fyzikálně inženýrská, architektury, dopravní, biomedicínského inženýrství, informačních technologií) a studuje na něm přes 23 000 studentů. Pro akademický rok 2014/15 nabízí ČVUT svým studentům 110 studijních programů a v rámci nich 441 studijních oborů. ČVUT vychovává moderní odborníky, vědce a manažery se znalostí cizích jazyků, kteří jsou dynamičtí, flexibilní a dokáží se rychle přizpůsobovat požadavkům trhu. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

střelba na FF

Dobrý den, kdy bude ukončeno vyšetřování střelby na FF? Netrvá vyšetřování nějak dlouho? A druhá věc, co mě zajímá je, zda stát nějak odškodnil nebo odškodní rodiny obětí? Já netvrdím, že za to stát může, ale je to to nejmenší, co můžete udělat.

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

7:02 ÚOHS: Komise schválila program na podporu kombinované výroby tepla a elektřiny za 75 miliard korun

Evropská komise schválila v rámci pravidel EU pro státní podporu český program na podporu výroby ele…