ČVUT v Praze přivítala nejlepší mladé fyziky z České republiky a Slovenska

30.05.2016 18:03

Ve dnech 23. a 24. května se na Fakultě jaderné a fyzikálně inženýrské Českého vysokého učení technického v Praze uskutečnil 7. ročník Česko-Slovenské studentské vědecké konference ve fyzice. V jeho rámci proběhlo vyhlášení nejlepších studentských bakalářských a magisterských vědeckých prací. Do soutěže bylo přihlášeno přes padesát prací z osmi univerzit.

ČVUT v Praze přivítala nejlepší mladé fyziky z České republiky a Slovenska
Foto: ČVUT
Popisek: ČVUT

Studenti z Fakulty jaderné a fyzikálně inženýrské ČVUT získali z 18 ocenění hned 7 a zcela suverénně ovládli kategorii Částicová a jaderná fyzika. Další ocenění získali v kategoriích Aplikovaná fyzika (1. a 2. místo), Fyzika kondenzovaných látek (3. místo) a Teoretická fyzika (1. místo).

"Naši studenti dokázali svým excelentním výkonem, že patříme k vedoucím vzdělávacím a výzkumným univerzitám. Konkurence byla opravdu veliká, a o to je jejich úspěch cennější," shrnul výsledky děkan fakulty prof. Ing. Igor Jex, DrSc., který se konference také zúčastnil. Dopolední část programu konference navštívil i prorektor pro vědeckou a výzkumnou činnost ČVUT prof. Ing. Zbyněk Škvor, CSc., který vyzdvihl význam ČVUT ve vzdělávání odborníků ve fyzice.

Konference se kromě studentů ČVUT v Praze zúčastnili posluchači Univerzity Komenského v Bratislavě, Univerzity Pavla Jozefa Šafárika v Košicích, Slovenské technické univerzity, Slezské Univerzity v Opavě, Matematicko-fyzikální fakulty Univerzity Karlovy v Praze, Comenius University a VUT Brno.

Předseda organizačního výboru 7. ročníku a garant soutěže Mgr. Jaroslav Bielčík, Ph.D., uvedl: "Bylo nám velkou ctí, že se na ČVUT sešla mladá elita české a slovenské fyziky v rámci Sedmé Česko-Slovenské studentské vědecké konference ve fyzice a my zde mohli vyhlásit nejlepší práce v šesti kategoriích napříč univerzitami od Prahy po Košice. Témata svých prací studenti rozpracují v rámci dalšího studia, případně vlastního výzkumu, a samozřejmě počítáme s uplatněním v praxi.“     

Podrobnosti o konferenci jsou k dispozici na internetové adrese: https://www.jcmf.cz/?q=cz/node/1240

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…