CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS předvedly na Dnech NATO celou škálu svých výrobků

17.09.2018 10:03

Speciální partneři Dnů NATO a Vzdušných sil AČR holding CZECHOSLOVAK GROUP (CSG) a společnost TATRA TRUCKS jsou tradičními účastníky této největší bezpečnostní akce ve střední Evropě. Divákům ve statických expozicích i během dynamických ukázek předvedly vojenská vozidla, automobily nebo například slavný americký vrtulník UH-60 Black Hawk.

CZECHOSLOVAK GROUP a TATRA TRUCKS předvedly na Dnech NATO celou škálu svých výrobků
Foto: Czechoslovak Group
Popisek: Czechoslovak Group (CSG)

Letos se mezi veřejností velmi populární Dny NATO a Vzdušných sil AČR uskutečnily o víkendu 15. a 16. září, a to opět na Letišti Leoše Janáčka v Ostravě Mošnově. Holding CSG letos představil po AČR nejrozsáhlejší expozici i největší stánek ze všech vystavovatelů, které se těšily značné pozornosti. Prezentační stánek holdingu CSG navštívili i významní hosté, mezi nimiž byli i předseda vlády Andrej Babiš a ministr obrany Lubomír Metnar.

Jako každý rok nesměla chybět technika, kterou vyvíjejí a vyrábějí české společnosti působící v rámci holdingu CSG a kopřivnická společnost TATRA TRUCKS. Z vojenské techniky bylo k vidění především speciální obrněné vozidlo PATRIOT 4x4 APC z produkce firmy EXCALIBUR ARMY, které je postaveno na osvědčeném podvozku TATRA. Tatrovácký podvozek využívá i druhý exponát, který EXCALIBUR ARMY vystavoval, a to houfnice DANA M2, která se na mošnovském letišti představila úplně poprvé, protože jde o horkou novinku.

Další společnost patřící do holdingu CSG – EUROPEAN AIR SERVICES (EAS) – do výčtu vystavovaných exponátů přispěla legendárním americkým vrtulníkem UH-60 Black Hawk. EAS je jediným civilním provozovatelem vrtulníků UH-60 mimo USA, k výcviku pilotů ale využívá i další typy, které byly na mošnovském letišti také k vidění a návštěvníci show dokonce mohli na jejich palubách podniknout vyhlídkové lety. Na Dnech NATO nechyběla ani prezentace dalšího člena holdingu CSG, společnosti ELDIS, která se zabývá vývojem a výrobou radarové techniky a systémů pro řízení letového provozu.

Kopřivnická TATRA TRUCKS na mošnovské letiště přivezla celou plejádu tatrovek, takže se bylo na co dívat. Šlo například o už tradičního účastníka Dnů NATO – pancéřované vozidlo TITUS, které bude v následujících letech zavedeno do výzbroje české armády. Vedle něj automobilka předvedla i vojenské provedení automobilu TATRA FORCE 6x6 s pancéřovanou kabinou nebo letošní model civilní řady TATRA PHOENIX. Premiéru si na letišti v Mošnově odbyl mohutný hasičský speciál TIGON na podvozku TATRA, který je určen pro ty nejnáročnější operace v obtížném terénu, nechyběl ani dakarský speciál TATRA PHOENIX týmu TATRA BUGGYRY RACING, se kterým jezdí dálkové soutěže známý jezdec Martin Kolomý.

Jelikož se na letošních Dnech NATO zároveň připomínalo uplynutí sta let od vzniku Československa, návštěvníci show mohli obdivovat například typy TATRA T 111, T 148 či T 813. Vozy ze své současné produktové řady AVIA INITIA představila i přeloučská automobilka AVIA Motors, v blízkosti její expozice se nacházel i lidmi hojně navštěvovaný stánek firmy EXCALIBUR TRADE s outdoorovým oblečením, vybavením a doplňky.

Na Dnech NATO došlo i na významné události. Ve své expozici pardubická společnost RETIA, která se zabývá výrobou radarové techniky a elektronických i záznamových systémů, a která je strategickým partnerem holdingu CSG, společně s partnery a hosty oslavila 25 let své existence. RETIA se navíc nově stala součástí právě založené divize CSG AEROSPACE, která v celosvětovém měřítku představuje velmi významný subjekt v oblasti letectví.

O holdingu CZECHOSLOVAK GROUP
CZECHOSLOVAK GROUP je holding navazující na tradici československého průmyslu, který podporuje a dále rozvíjí aktivity tradičních českých a slovenských společností v oblasti civilní i obranné průmyslové produkce. Jeho portfolio zahrnuje výrobu a prodej strojírenských produktů pro automobilový, železniční, letecký či hodinářský průmysl, dále výrobu speciálních vozidel, terénních nákladních automobilů, zbraní a zbraňových systémů či munice. Skupina klade silný důraz na kvalitu svých produktů a služeb a na exportní aktivity. S produkty společností holdingu se lze setkat na všech kontinentech a počet jeho zákazníků se nestále rozrůstá. Podniky holdingu CZECHOSLOVAK GROUP zaměstnávají více než 8000 osob a v roce 2017 vygenerovaly tržby v hodnotě 25 mld. Kč.

O TATRA TRUCKS a.s.
Akciová společnost TATRA TRUCKS převzala v roce 2013 světoznámou kopřivnickou automobilku, která po změně vlastnické struktury prošla úspěšnou restrukturalizací. Kromě standardizovaných modelových řad vyrábí i speciální nákladní vozidla na míru požadavkům zákazníka. Osmdesát procent produkce automobilky je určeno k exportu. Automobilka TATRA TRUCKS zaměstnává více než 1200 lidí a dalších více než 600 pracuje v dceřiném podniku TATRA METALURGIE zaměřeném zejména na slévárenství a kovárenství. Obrat TATRA TRUCKS za rok 2017 byl 6,3 miliardy Kč a hospodářský výsledek 556 miliónů Kč. Tatra v roce 2017 prodala 1338 vozidel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…