Celní správa: Celníci zastavili dodávku s tunou závadného masa

28.11.2023 7:11 | Tisková zpráva

Tisíc kilogramů mraženého kachního masa přepravovaného v nevyhovujících teplotních podmínkách odhalili v uplynulých dnech ústečtí celníci při silniční kontrole na Litoměřicku.

Celní správa: Celníci zastavili dodávku s tunou závadného masa
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Ve čtvrtek kolem 13. hodiny si hlídka celníků na Dálnici D8 u exitu na Doksany vytipovala ke kontrole červenou dodávku značky Mercedes Benz s českou registrační značkou, kterou řídil čtyřicetiletý řidič cizí státní příslušnosti. V nákladovém prostoru vozidla, ve kterém bylo v danou dobu 7°C, celníci nalezli v kartónových krabicích tunu kachního masa. Maso už bylo rozmrazené, jelikož vozidlo nebylo vybaveno chladírenským zařízením. Podle vyjádření řidiče vezl náklad z Berlína do Prahy. 
 
Potraviny živočišného původu, u nichž je významně přerušený mrazírenský řetězec, nelze považovat za bezpečné. Celníci proto kontaktovali pracovníky krajské veterinární správy, do jejíž kompetence podezření z porušení veterinárních předpisů při přepravě živočišných produktů spadá. Veterinární inspektoři všechny rozmražené produkty znehodnotili obarvením a nařídili jejich bezpečnou likvidaci v asanačním podniku. S přepravcem bude zahájeno správní řízení, ve kterém mu dle zákona o potravinách hrozí pokuta až do výše 10 milionů korun.

Navíc měl řidič u celníků evidovaný dluh. Neuhrazenou pokutu za dopravní přestupek ve výši 1000 korun, kterou pod hrozbou odebrání registračních značek na místě vyrovnal. 
  
Od začátku roku se ústeckým celníkům podařilo odhalit pět případů přeprav potravin živočišného původu v nevyhovujících podmínkách. Spolu s inspektory KVS pak zajistili více jak dvě tuny živočišných produktů.  Díky spolupráci celníků a veterinárních inspektorů se tyto závadné produkty nedostaly do restaurací, obchodů či zákazníkům na stůl.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …