Celní správa: Jihočeští celníci navázali v kontrolách na úspěšný loňský rok

08.02.2024 16:44 | Tisková zpráva

Během 8 provedených kontrol zaměřených na dodržování některých práv k ochranné známce od začátku roku odhalili jihočeští příslušníci celního úřadu 1 775 kusů zboží, u kterého pojali podezření, že se jedná o padělky světoznámých značek. Takto v rámci takzvaného dozoru nad dodržováním povinností a zákazů v souvislosti se zbožím porušujícím práva duševního vlastnictví od začátku roku odhalili textilní zboží (dámské šaty, svetry, mikiny, kalhoty), kabelky, peněženky a obuv v hodnotě originálního zboží za 10 677 000,- korun.

Celní správa: Jihočeští celníci navázali v kontrolách na úspěšný loňský rok
Foto: Celní správa
Popisek: Celní správa

Svou kontrolní činnost však nezaměřují pracovníci Celního úřadu pro Jihočeský kraj pouze na fashion zboží a doplňky, ale také na další spotřební zboží a elektroniku. V lednu tak na dvou provozovnách v obci Strážný zadrželi více než 230 kusů elektronických cigaret, které prodejci nabízeli pod značkou Elf Bar, avšak vykazovaly znaky padělků. Prodejem takových elektronických cigaret by majiteli ochranné známky vznikla škoda ve výši bezmála 50 tisíc korun.

Kontrolní činnost pracovníků oddělení Dohledu nad subjekty cílí též na kontrolu prodeje nezdaněného alkoholu. Během 50 uskutečněných kontrol od počátku roku zjistili ve třech případech porušení zákona o spotřební dani a zajistili 290 kusů lahví o celkovém množství 138 litrů nezdaněného alkoholu. Případy předali na doměření spotřební daně na daňové oddělení.

Na kontrolu lihovin v provozovnách i skladovacích prostorech i na kontrolu práv k ochranné známce se budou jihočeští celníci zaměřovat i nadále.  

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…