Celní správa: Kontroly během filmového festivalu

12.07.2023 16:44 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci provedli v průběhu konání Mezinárodního filmového festivalu 6 kontrol vytipovaných stánků, všechny byly pozitivní.

Celní správa: Kontroly během filmového festivalu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

MFF v Karlových Varech je velkým svátkem nejen pro filmaře, ale také jeho návštěvníky a samozřejmě i pro obchodníky. Ale i během takové akce je potřeba dodržovat pravidla. Jednou z kompetencí celníků je také kontrola dodržovaní Zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Během festivalu karlovarští celníci prováděli kontroly dodržování tohoto zákona, zaměřené na omezení dostupnosti alkoholických nápojů. Zákon zakazuje prodávat nebo podávat alkohol ve stánku, s výjimkou příležitostného prodeje. Osoba, která hodlá prodávat lihoviny, je ale povinna tento prodej písemně oznámit správci spotřební daně, v jehož územní působnosti se bude prodej uskutečňovat, a to nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením prodeje, což si někteří prodejci nesplnili. 

V rámci kontrol příležitostného prodeje lihovin během Mezinárodního filmového festivalu objevili také stálou provozovnu, kde nebyly daňovým subjektem doloženy žádné daňové doklady k prodávaným lihovinám. Navíc se na místě nacházelo i několik lahví neznačeného alkoholu. Zboží celníci zajistili a také tento případ předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. 

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…