Celní správa: Kontroly během filmového festivalu

12.07.2023 16:44 | Tisková zpráva

Karlovarští celníci provedli v průběhu konání Mezinárodního filmového festivalu 6 kontrol vytipovaných stánků, všechny byly pozitivní.

Celní správa: Kontroly během filmového festivalu
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

MFF v Karlových Varech je velkým svátkem nejen pro filmaře, ale také jeho návštěvníky a samozřejmě i pro obchodníky. Ale i během takové akce je potřeba dodržovat pravidla. Jednou z kompetencí celníků je také kontrola dodržovaní Zákona o ochraně zdraví před škodlivými účinky návykových látek.

Během festivalu karlovarští celníci prováděli kontroly dodržování tohoto zákona, zaměřené na omezení dostupnosti alkoholických nápojů. Zákon zakazuje prodávat nebo podávat alkohol ve stánku, s výjimkou příležitostného prodeje. Osoba, která hodlá prodávat lihoviny, je ale povinna tento prodej písemně oznámit správci spotřební daně, v jehož územní působnosti se bude prodej uskutečňovat, a to nejpozději 5 pracovních dnů před zahájením prodeje, což si někteří prodejci nesplnili. 

V rámci kontrol příležitostného prodeje lihovin během Mezinárodního filmového festivalu objevili také stálou provozovnu, kde nebyly daňovým subjektem doloženy žádné daňové doklady k prodávaným lihovinám. Navíc se na místě nacházelo i několik lahví neznačeného alkoholu. Zboží celníci zajistili a také tento případ předali k dalšímu řízení právnímu oddělení Celního úřadu pro Karlovarský kraj. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

22:08 Turistický spolek Lipenska: Cimrman se vrací do Frymburku, břeh Lipna ozdobí jeho busta

Frymburský břeh lipenské přehrady bude zdobit busta nebo jiná hmotná, umělecky cenná připomínka na p…