Celní správa: Krádež za bílého dne se díky celníkům obsluze čerpací stanice nepovedla

26.04.2019 18:23

Hlídka středočeských celníků zachránila manželskému páru téměř půl milionu korun, peníze měla dvojice připravené na operaci jednoho z nich.

Celní správa: Krádež za bílého dne se díky celníkům obsluze čerpací stanice nepovedla
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

V pátek 19. 4. dvoučlenná hlídka celníků vykonávala běžnou kontrolní činnost na silnici D6. Krátce po 13. hodině si celníci všimli dvojice lidí přecházející dálnici D6 směrem k čerpací stanici MOL, která se nachází na 31. km u Nového Strašecí. Po ukončení kontroly, kterou měla hlídka již rozpracovanou, přejela na protější stranu D6 ve směru na Prahu, kde stálo osobní vozidlo zmiňované dvojice, kterou celníci chtěli upozornit na nebezpečnost přecházení takto frekventované silnice. Zhruba po pěti minutách se již dvojice lidí vracela ke svému vozidlu VW Golf. Když hlídku celníků dvojice spatřila, šla rovnou k nim a sdělila jim, že jí na ČS MOL bylo odcizeno zhruba 17 500 EUR z kabelky zapomenuté na stole odpočívadla za čerpací stanicí. Jednalo se o manželskou dvojici z Ázerbájdžánu, která měla takto vysokou částku peněz připravenou na operaci v nemocnici v Berlíně.

Po tomto zjištění celníci za doprovodu manželů odjeli na protější ČS MOL. Zde se celníci zeptali obsluhy čerpací stanice, zda nemají informaci o ztrátě většího množství peněz z kabelky, kterou již před tím čerpadlářky vrátily majitelce. Na to obě ženy obsluhující čerpací stanici uvedly, že nějaká paní jim předala nalezenou volně ležící kabelku černé barvy, která se nacházela na odpočívadle v zadní části ČS. Ve chvíli, kdy se obsluha začala vymlouvat, že tam kamerový systém nedohlédne, kontaktovala hlídka středočeských celníků linku 158, která věc předala na Obvodní oddělení Policie ČR Nové Strašecí.

Ani po příjezdu policistů nechtěla obsluha zpřístupnit kamerové záznamy. Až po zkontaktování vedoucího čerpací stanice mohla policie i celníci spatřit kamerový záznam, kde bylo vidět, že nějaká paní nalezenou kabelku předala obsluze, avšak po chvíli jedna z pracovnic kabelku pod pultem prohledala a něco z ní odnesla do zázemí ČS, když se vrátila, tak druhé čerpadlářce (přímo na kameru) ukázala papír, na kterém bylo napsáno 17 500 EUR. Kamerový záznam tak jasně ukázal, že peníze z kabelky odcizila jedna z pracovnic obsluhy ČS. Poté byla obsluha ČS odvezena k výslechu na OOP Nové Strašecí. Hlídka celníků doprovodila dvojici poškozených cizinců na policii do Nového Strašecí, kde až do vydání zcizené částky poškozené dvojici, působil jeden z celníků jako tlumočník z ruského jazyka. Druhá z pracovnic čerpací stanice bude zřejmě vedena jako spolupachatel.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…