Celní správa: Nelegální herny v Brně

23.07.2017 10:50

Čtyři zkontrolované provozovny, desítky zadržených hracích přístrojů a finanční hotovost, to je bilance kontrolní akce celníků v hlavní jihomoravské metropoli Brně.

Celní správa: Nelegální herny v Brně
Foto: SPELOS
Popisek: Loterní průmysl, ilustrační foto.

Kontrolní akci, která se uskutečnila ze středy na čtvrtek, předcházela důkladná příprava a intenzivní monitoring. Jednalo se o čtyři herny provozované jedním subjektem v různých městských částech Brna. A právě díky předchozí přípravě a  dobré koordinaci se jihomoravským celníkům podařilo zasáhnout na všech místech současně.

V nelegálních hernách celníci zadrželi 31 hracích zařízení a hotovost ve výši 35 424 korun. Za nepovolené provozování hazardních her může být dotčenému subjektu uložena pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

Od nového roku, kdy byla celní správě svěřena nová kompetence, a to dozorová činnost nad dodržováním zákona o hazardních hrách, Celní úřad pro Jihomoravský kraj zrealizoval 26 kontrol. V jejich rámci celníci zadrželi 93 hracích zařízení a hotovost ve výši 58 730 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

16:08 Změna dodavatele? ERÚ upozorňuje na rizika, spojená s podepisováním plných mocí

Stále více spotřebitelů mění dodavatele energií. Řada z nich se přitom o proces přechodu mezi obchod…