Celní správa: Nezdaněné pivo, drogy i hrací automaty

10.09.2020 22:54

Několik zajímavých záchytů se podařilo plzeňským celníkům během pár dní na konci srpna. Odhalili jak případy nezdaněného piva, tak drogy i nelegální hrací automaty.

Celní správa: Nezdaněné pivo, drogy i hrací automaty
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Na silnici č. I/26 zastavila hlídka mobilního dohledu v rámci běžné kontrolní činnosti dodávku s více než 350 litry piv. Na výzvu celníků řidič nebyl schopen doložit doklad prokazující zdanění vybraných výrobků na území ČR a sdělil, že lahve byly zakoupeny v Německu. V příhraničních oblastech Plzeňského kraje se s obdobnými případy celníci setkávají často, v červenci zadrželi nezdaněné pivo ve dvou případech v množství téměř 1300 litrů. Vybrané výrobky (pivo, víno, lihoviny) mohou být dovezeny do ČR za účelem jejich následného prodeje pouze se stanovenými doklady prokazujícími zaplacení spotřební daně v ČR. Celní úřad zboží zajistil a porušení předpisů budou řešena ve správním řízení.

Tentýž den, tentokrát v obci Chrást, vytipovala celní hlídka ke kontrole odstavené vozidlo, ve kterém se nacházeli dva mladí muži ve věku 22 a 20 let. Když celníci oba muže vyzvali, aby si vystoupili a vzali s sebou i svoje osobní věci a oblečení, vypadl z mikiny spolujezdce malý sáček s krystalickou látkou bílé barvy. Následným testováním bylo zjištěno, že se jedná o 1,13 g metamfetaminu. Spolujezdec poté přiznal, že má u sebe ještě další sáček s 6,04 g marihuany. Při osobní prohlídce řidiče byl nalezen stejný sáček s bílou krystalickou látkou, ukrytý v krabičce od cigaret, po zvážení se jednalo o 0,3 gramu metamfetaminu. Případ byl z důvodu věcné nepříslušnosti předán k dalšímu šetření Policii ČR.

Celní úřad pro Plzeňský kraj se poslední srpnový týden také zapojil do celostátní kontrolní akce „GARDE" se zaměřením na vyhledávání nelegálního hazardu. Na Klatovsku plzeňští celníci zadrželi 4 kusy technických zařízení v hodnotě 400 000 korun, konkrétně se jednalo o kvízomaty typu Pegasus. Ve správním řízení hrozí za nepovolené provozování hazardní hry provozovateli pokuta až do výše 50 milionů korun a propadnutí zadržených přístrojů.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

15:16 Ministr Rakušan: Pokud to můžeme zařídit, není na co čekat

Povinnost hlásit podezřelé transakce a větší pravomoci pro policii zajistit zbraně. Vláda schválila …