Celní správa: Plzeňští celníci zjistili rekordně přetížené vozidlo

15.07.2022 18:11 | Tisková zpráva

Přetížené vozidlo o více než sto procent zjistili plzeňští celníci při kontrolní akci s názvem LIBRA.

Celní správa: Plzeňští celníci zjistili rekordně přetížené vozidlo
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Mobilní dohled Celního úřadu pro Plzeňský kraj se v měsíci červnu zapojil do celorepublikové kontrolní akce se zaměřením na nízkorychlostní kontrolní vážení vozidel. Celníci kontrolovali nákladní vozidla, ale i dodávky s hmotností do 3,5 tuny. V jednom případě se na dálnici D5 setkali s kuriozním případem, kdy u dodávkového vozidla byla překročena povolená hmotnost o více než 100 %. Vozidlo s povolenou celkovou hmotností 3 500 kg mělo ve skutečnosti 7 301 kg, bylo tedy přetíženo o 3801 kg, tj. o 108,6 %. Jednalo se o vozidlo tuzemského provozovatele.

Celníci využili zákonného oprávnění odstavit vozidlo a zakázat řidiči jízdu, a to do doby, než dojde k přeložení nákladu.

Za porušení zákona o pozemních komunikacích zaplatil řidič pokutu ve výši 13 000 Kč. Případ bude dále předán na Obec s rozšířenou působností, která s provozovatelem vozidla zahájí správní řízení.

reklama

autor: Tisková zpráva

Odchod do důchodu

Paní Schillerová, přijde mi to, nebo nějak často měníte své názory? Teď tvrdíte, že je pro vás navýšení věku odchodu do důchodu nepřijatelné, ale podle jiných, s tím souhlasili a zrovna vy jste to jako ministryně sama navrhovala - https://tn.nova.cz/zpravodajstvi/clanek/396856-schillerova-chce-zvysi...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

22:04 MHMP: Praha podpoří prevenci ve školách, má předcházet šikaně či záškoláctví

Pražští radní odsouhlasili poskytnutí dotací na prevenci ve školách a školských zařízeních v Praze p…