Celní správa: Pražští celníci úspěšně zachytili padělky mobilních telefonů

20.01.2023 17:05 | Tisková zpráva

Padělky mobilních telefonů iPhone a Samsung zajistili pražští celníci při kontrole vozidla na 4,5 kilometru dálnice D1 ve směru na Prahu.

Celní správa: Pražští celníci úspěšně zachytili padělky mobilních telefonů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka pražských celníků v úterý 17. ledna prováděla na dálnici D1 kontrolu zaměřenou na pátrání po zboží uniklém celnímu dohledu a na dodržování práv duševního vlastnictví. Ke své kontrole si celníci vytipovali vozidlo polské imatrikulace, ve kterém cestovali čtyři pasažéři rumunské národnosti (tři muži a jedna žena).

Při bližší kontrole vozidla celníci objevili 66 kusů mobilních telefonů, u kterých pojali podezření na porušení práv duševního vlastnictví. Jednalo se konkrétně o mobilní telefony značky iPhone (47 kusů) a Samsung (19 kusů). Řidič celníkům přiznal, že se nejedná o originální výrobky a že směřují do Polska.

Na základě zjištěných skutečností celníci zboží zajistili a převezli do celního skladu, kde bude uloženo, dokud se případ nevyřeší. Majitelům ochranných známek zadrženého zboží by vznikla škoda za 2 591 000 korun.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Tomio Okamura byl položen dotaz

nezávislost

Dobrý den, podle vás jsme nejsme politicky nezávislí, znamená to, že volby jsou u nás zbytečné? Taky tvrdíte, že je třeba, abysme byli nezávislí i ekonomicky a v zemědělství. Je to ale vůbec možné, když je naše ekonomika závislá na exportu a na německé ekonomice? A co se týče zemědělství, jak chcete...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

19:02 ČSÚ: Ekonomický význam cestovního ruchu v regionech v roce 2022 vzrostl

Po krizovém období pandemie covid-19 se v roce 2022 ekonomické výsledky cestovního ruchu ve všech kr…