Celní správa: Přetížená vozidla na silnice nepatří

05.01.2023 12:47 | Tisková zpráva

Šest přetížených vozidel během jednoho odpoledne zaznamenali ústečtí celníci při kontrolním vážení u dálnice D8.

Celní správa: Přetížená vozidla na silnice nepatří
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Mobilní hlídka ústeckých celníků zaměřila v úterý kontrolní činnost na dodržování hmotnostních limitů u nákladních a dodávkových vozidel. Vytipovaná vozidla jedoucí po dálnici D8 celníci naváděli na certifikované stanoviště nízko-rychlostního kontrolního vážení u obce Řehlovice na Ústecku.

Z jedenácti zkontrolovaných vozidel překročilo nejvyšší technicky přípustnou hmotnost hned šest z nich. Mobilní váhy, které celníci při svých kontrolách využívají, zaznamenaly u vozidel tuzemských dopravců přetížení o 1 750, 1 050, 900, 700, 650 a 600 kilogramů.

Rekordmanem dne se stal 59letý řidič vozidla IVECO českého dopravce, převážející pamlsky pro domácí mazlíčky. Hlídka mu naměřila překročení celkové hmotnosti vozidla o téměř 50 procent. Za porušení zákona o pozemních komunikacích mu byla na místě uložena pokuta ve výši 7 tisíc korun a bylo mu nařízeno přeložení vozidla před dalším pokračováním v jízdě.

Ostatním řidičům celníci uložili v příkazním řízení na místě pokuty, v souhrnné výši 18 tisíc korun. Zadokumentovaná porušení předali Odboru dopravy Magistrátu města Ústí nad Labem, který dále povede s provozovateli správní řízení.

Ústečtí celníci se těmito kontrolami snaží omezit pohyb přetížených motorových vozidel po našich komunikacích, aby nedocházelo k jejich značnému poškozování a nebyla ohrožována bezpečnost ostatních účastníků silničního provozu. V kontrolním vážení tak budou pokračovat.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…