Celní správa: V klubu provozovali opět nelegální hazard

28.06.2023 13:07 | Tisková zpráva

Čtyři nelegální hrací automaty v hodnotě 340 tisíc korun, dále 13 klíčů k těmto automatů a hotovost určenou k výplatě výher ve výši 15 700 korun zajistili celníci v uplynulých dnech v centru Kadaně.

Celní správa: V klubu provozovali opět nelegální hazard
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Kontrolu zaměřenou na dodržování zákona o hazardních hrách provedli ústečtí celníci v jednom kadaňském „klubu“.   Ten si celníci nevybrali náhodou. Již na konci února zde odhalili pět nelegálních herních automatů. 

Nyní zjistili, že jsou zde opět provozována technická herní zařízení označená „ARTUSEN“ v rozporu se zákonem. Celníkům nebyla předložena žádná povolení potřebná k jejich legálnímu užívání, a tak herní zařízení založené na kombinaci náhodného, znalostního a dovednostního principu zadrželi a přemístili do skladu.

Provozovatel se prostě nepoučil, hrozí mu nejen trest ve formě propadnutí nelegálních automatů, ale také pokuta až do výše 50 milionů korun.

Od začátku roku provedli ústečtí celníci v oblasti hazardu 30 kontrol, porušení zákona zjistili ve 27 podnicích. Nedostatky plynuly zejména z neplnění povinností souvisejících s identifikací a evidencí návštěvníků herního prostoru, čímž byla umožněna účast na hazardní hře i osobám bez platné registrace, či vstup do herního prostoru osobám mladším 18 let, nebo osobám zapsaným v Rejstříku fyzických osob vyloučených z účasti na hazardních hrách. 

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

7:14 Český statistický úřad: Vstup do Evropské unie proměnil Česko

Před 20 lety Česko vstoupilo do Evropské unie, a započala tak etapa ekonomických i společenských změ…