Celní správa: Zběsile ujíždějící vozidlo přepravovalo devět migrantů

27.07.2023 16:03 | Tisková zpráva

Počátkem týdne prchal zběsile ujíždějící řidič osobního vozidla zahraniční imatrikulace před kontrolou středočeských celníků na dálnici D1 a převážel devět osob, které neprokázaly svoji totožnost.

Celní správa: Zběsile ujíždějící vozidlo přepravovalo devět migrantů
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Hlídka středočeských celníků kontrolující zaplacení poplatku za užití zpoplatněné komunikace zastavovala na 56 km D1 vozidlo polské imatrikulace, které nemělo uhrazenou elektronickou dálniční známku.

Řidič vozidla na znamení k zastavení nereagoval a nereagoval ani na následné opakované výzvy. Riskantní a zběsilou jízdou ve 150 km/hod ohrožoval sebe i své okolí, kdy nebezpečně kličkoval mezi auty. Následně odbočil z dálnice do přilehlé vesnice Psáře, kde po nárazu do plotu a popelnic pokračoval v jízdě po prašné cestě do polí. Hlídka celníků za pomoci donucovacích prostředků zadržela část prchajících pasažérů vozidla a dvěma mužům následně přiložila služební pouta.

Celníci informovali příslušníky Policie ČR, kteří za pomoci služebního psa a policejního vrtulníku vypátrali další osoby uprchlé z ujíždějícího vozidla.

Řidič se svou riskantní jízdou snažil zakrýt skutečnost, že v osobním vozidle určeném pro pět osob nelegálně převáží devět cestujících, kteří byli přepravováni i v zavazadlovém prostoru. Jednalo se o občany turecké státní příslušnosti. Během zběsilé honičky z vozidla pasažéři postupně vyhazovali roztrhané osobní doklady.

Z důvodu podezření z nelegálního překročení hranic a převaděčství si zasahující celníci a policisté přivolali kolegy z Odboru cizinecké policie k dalšímu řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

16:13 Královéhradecký kraj: Vybrané turistické linky už vyjely

V sobotu 27. dubna vyjely vybrané turistické autobusové a vlakové linky Veřejné dopravy Královéhrade…