Celní správa opět pomáhá trasovat

09.11.2021 15:16 | Tisková zpráva

?Včera podepsal generální ředitel Generálního ředitelství cel Milan Poulíček s ministrem zdravotnictví A. Vojtěchem Smlouvu o zajištění součinnosti při zvládání zdravotních hrozeb v oblasti ochrany veřejného zdraví v souvislosti s epidemií onemocnění COVID-19.

Celní správa opět pomáhá trasovat
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celní správa vyčlenila třicet pět vyškolených pracovníků, kteří dnešním dnem začínají provádět epidemiologické šetření, známé jako trasování. Patnáct celníků či civilních zaměstnanců bude denně až do konce roku používat specializovaný informační systém, ve kterém se evidují pozitivně testované osoby na COVID-19 a jejich rizikové kontakty.

Pracovníci budou kontaktovat osoby pozitivně testované na COVID-19. Provedou s nimi epidemiologické šetření, zjistí jejich zdravotní stav, možný zdroj a místo nákazy. Pokusí se zjistit veškeré rizikové kontakty pacienta a sdělí mu dobu izolace. Získané informace od kontaktované osoby zapíší do informačního systému, v němž zůstávají k dispozici příslušné hygienické stanici.

Celní správa ČR se již v minulých měsících podílela na trasování a pomáhala přetíženým hygienickým stanicím.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

koronavirus

Více aktuálních informací týkajících se COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MZ ČR. Přehled hlavních dezinformací o COVID-19 naleznete na oficiálních stránkách MV ČR. Pro aktuální informace o COVID-19 můžete také volat na Informační linku ke koronaviru 1221. Ta je vhodná zejména pro seniory a osoby se sluchovým postižením.

Zcela jiné informace o COVID-19 poskytuje například Přehled mýtů o COVID-19 zpracovaný týmem Iniciativy 21, nebo přehled Covid z druhé strany zpacovaný studentskou iniciativou Změna Matrixu, nebo výstupy Sdružení mikrobiologů, imunologů a statistiků.

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.