Celní úřad pro Ústecký kraj: Čeští celníci ovládli běžecké přebory

10.09.2018 14:23

Téměř 80 celníků z různých koutů České republiky i Evropy změřilo o víkendu v Teplicích své síly ve sportovním klání.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Čeští celníci ovládli běžecké přebory
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celní úřad pro Ústecký kraj ve spolupráci s Klubem celníků pořádal pod záštitou ministryně financí Aleny Schillerové již 34. ročník Mistrovství Celní správy ČR v bězích, které bylo sedmnáctým rokem zařazeno do kalendáře Evropské celní sportovní asociace (ECSA). V teplickém hotelu Panorama se letos sešlo kromě zástupců krajských celních úřadů reprezentujících českou celní správu i 40 zahraničních účastníků z 11 evropských zemí.

Již páteční odpoledne se na start celnické míle postavilo hned 54 běžců a běžkyň. Trať dlouhou 1 600 metrů zdolal nejrychleji Lukáš Studnař v dresu Generálního ředitelství cel s časem 05:25. Druhý doběhl Zdeněk Krejčí (05:33) před Petrem Vymazalem (05:38) oba z Celního úřadu pro Olomoucký kraj. V ženské kategorii si nejlépe vedla Ivana Klímová (06:30) z CÚ pro Kraj Vysočina, pronásledovaná dvojicí June Rognmo (06:53) a Kari Vik Eines (06:56) v barvách norské celní správy.

Na trať hlavního závodu „Krušnohorské desítky“, který odstartoval generální ředitel Celní správy ČR Milan Poulíček, vyrazilo v sobotu 67 běžců, mezi nimi i 24 žen. Výkony běžců sledovalo několik desítek přihlížejících diváků. S náročným terénem v okolí hradu Doubravka se nejlépe dokázal vypořádat Zdeněk Krejčí, který zdolal trať v čase 38:08 a stal se novým Mistrem Celní správy ČR v bězích. Druhý doběhl Lukáš Studnař (38:43) před Benjaminem Luberem (39:08) z Německa. Na loňského mistra Petra Vymazala zůstala čtvrtá příčka. V ženách bylo pořadí stejné jako na mílové trati. První Ivana Klímová, která potřebovala k zvládnutí 10 kilometrové trati čas 47:10, druhá doběhla June Rognmo s časem 48:23 a třetí Kari Vik Eines (48:57).

I závěrečný Vyřazovací závod měl své vítěze. V kategorii muži Lukáše Studnaře a v ženách June Rognmo.

Čeští celníci nepodlehli tlaku ze strany konkurence zahraničních kolegů a v běžeckých přeborech obstáli doslova na výbornou.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

19:02 Celní správa: Podvodné výzvy k úhradě cla

Celní úřad pro Pardubický kraj upozorňuje na podvodná jednání a žádá veřejnost o obezřetnost při výz…