Celní úřad pro Ústecký kraj: Kvízomaty byly „odsouzeny“ k likvidaci

03.11.2023 22:19 | Tisková zpráva

Padesát kusů výherních automatů včetně klíčů a dalšího příslušenství odvezli v uplynulých dnech ústečtí celníci do jedné z firem zabývající se ekologickou likvidací.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Kvízomaty byly „odsouzeny“ k likvidaci
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Celníci, co by dozorový orgán, tyto přístroje zabrali v minulých letech při kontrolní činnosti zaměřené právě na dodržování zákona o hazardních hrách. Automaty byly provozovány bez příslušného povolení ministerstva financí, tedy nelegálně. 

Anketa

Souhlasíte s tím, že koalice SPOLU jde společně i do eurovoleb?

3%
17%
hlasovalo: 38489 lidí

Výherní a hrací přístroje celníci vyskladnili a převezli do společnosti pro recyklaci kovových odpadů, kde byly pod jejich dohledem mechanicky znehodnoceny, rozebrány na jednotlivé komponenty a zpracovány jako elektroodpad.
Skladová hodnota likvidovaných technických zařízeních byla stanovena na téměř dva miliony korun. Dalších 88 herních zařízení stále zůstává uskladněno ve skladu celního úřadu.

Likvidace je posledním krokem v boji s nelegálním hazardem. Prvotní fází je zadržení hracích přístrojů, peněz a věcí, které k nelegální hře slouží. Další fází je rozhodnutí o propadnutí či zabrání věci a rozhodnutí o výši pokuty v rámci tzv. správního trestání. Poslední fází je vlastní likvidace hracích automatů, po nabytí právní moci rozhodnutí o propadnutí či zabrání věci.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

22:08 AOPK: V Jeseníkách sčítali ornitologové sovy a slyšeli i vlky

V polovině dubna se CHKO Jeseníky sčítaly sovy. Akci pořádala Agentura ochrany přírody a krajiny ČR …