Celní úřad pro Ústecký kraj: Padělky s logem nakousnutého jablka

13.05.2021 19:38

Zřejmě nedovolené napodobeniny či padělky mobilních telefonů a hodinek s logem nakousnutého jablka odhalili začátkem týdne ústečtí celníci při silniční kontrole.

Celní úřad pro Ústecký kraj: Padělky s logem nakousnutého jablka
Foto: CS ČR
Popisek: Celní správa ČR, logo

Během noční směny kontrolovala hlídka mobilního dohledu na dálnici D8 u Lovosic vozidla projíždějící ve směru ke státní hranici s Německem.

Anketa

Chcete, aby sněmovna vyslovila nedůvěru vládě Andreje Babiše?

11%
86%
hlasovalo: 19815 lidí

Krátce před 23. hodinou si hlídka vytipovala ke kontrole vozidlo Mercedes-Benz s vlekem určeným k přepravě osobních vozidel, rumunské imatrikulace. Osádku vozidla tvořili tři muži a jedna žena.

Celníci podrobili vozidlo kontrole, při níž objevili tři igelitové tašky plné úhledných krabiček. V krabičkách se nacházelo 45 kusů značkových mobilních telefonů a 16 kusů dámských hodinek. Vyobrazení ochranné známky na přepravovaném zboží bylo velmi podobné a zaměnitelné s originálním označením výrobku, ale zpracování a způsob balení zboží neodpovídalo kvalitě originálu.

Jelikož 37letý řidič nebyl ani schopen na výzvu celníků předložit k přepravovanému zboží jakékoliv nabývací doklady, byly plagiáty iPhonů a watchek zajištěny a převezeny do celního skladu. Hodnota zajištěného zboží, vyčíslená v ceně originálních výrobků, byla odhadnuta na téměř dva miliony korun. Porušení předpisů bude dále řešeno ve správním řízení.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…