Česká obchodní inspekce ve Vyšším Brodě zajistila padělky za 8,5 mil. Kč

01.09.2019 9:31

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny provedla mimořádnou kontrolnu na tržnici ve Vyšším Brodě. Celkem zabavila 1 426 padělků v hodnotě originálů 8 538 780 Kč. „Inspektoři zahájili ve dvou případech s kontrolovanou osobou správní řízení. Za porušení zákona o ochraně spotřebitele může být uložena sankce až do výše 5 milionů korun. Vybrané zajištěné padělky budou využity pro humanitární účely, zbývající zlikvidovány,“ říká k závěrům kontroly ředitelka regionálního inspektorátu Martina Střihavková.

Česká obchodní inspekce ve Vyšším Brodě zajistila padělky za 8,5 mil. Kč
Foto: Česká televize
Popisek: ČOI

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny uskutečnila ve spolupráci s Cizineckou policií a za účasti Městské policie Vyšší Brod mimořádnou kontrolní akci na tržnici ve Vyšším Brodě, která byla zaměřená na nabídku a prodej padělaných výrobků. Inspektoři ČOI využili své pravomoci a otevřeli za účasti přizvané osoby dva sklady fungující jako zázemí prodejních stánků, neboť jejich majitelé je dobrovolně na základě výzvy nezpřístupnili.

Česká obchodní inspekce Jihočeského kraje a Vysočiny při této akci zabavila celkem 1 426 kusů padělků v hodnotě originálů 8 538 780 Kč. Převážně se jednalo o textilní výrobky a koženou galanterii. Konkrétně to byly trička,  mikiny, bundy, tepláky, kraťasy, čepice a šály. Mezi dalším zabaveným zbožím byly kabelky, opasky a peněženky. Padělané zboží bylo označeno ochrannými značkami Adidas, Nike, Gucci, Burberry, Louis Vuitton, Vans, Chanel, Michael Kors,  Tommy Hilfiger, Levi's a Calvin Klein.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

19:15 JCCR: V oblasti cestovního ruchu musíme zabrat, sousedé nám ubíhají mílovými kroky

“Na čem nám ujíždějí sousedé” bylo tématem 8. ročníku největší konference cestovního ruchu v České r…