Česká podnikatelská pojišťovna: Přibývá škod na zdraví, které převyšují milion korun

19.10.2016 14:54

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group (dále jen „ČPP“) eviduje rostoucí počet pojistných událostí z odpovědnosti v běžném občanském životě, kde pojistné plnění v důsledku vyplácené újmy na zdraví převyšuje milion korun.

Česká podnikatelská pojišťovna: Přibývá škod na zdraví, které převyšují milion korun
Foto: red
Popisek: Česká podnikatelská pojišťovna, a.s.

Lidé se již naučili plně využívat větších možností, které jim dává nový občanský zákoník v případě náhrady škod. Ten je v platnosti od ledna 2014 a lidem umožňuje požadovat vyšší náhrady škod. Přibývá tak případů, kdy se lidé domáhají i několikamiliónových odškodnění.

"Vlivem nového občanského zákoníku zásadně narůstá význam pojištění odpovědnosti z běžného občanského života. V případě materiálních škod sice řešíme škody v řádu desetitisíců korun, něco jiného je to u újem na zdraví. V těchto případech totiž nejsou žádnou výjimkou ani částky převyšující milion. A přibývá nám zkušeností i s několikamiliónovými škodami," upozornil Václav Hönig, ředitel úseku neživotního pojištění.

V pojištění odpovědnosti ČPP eviduje nejvíce škod z událostí, které způsobí děti, nebo které vzniknou při provozování domácnosti. Řada škod vzniká také při návštěvách mezi přáteli, například poškození tabletů, mobilních telefonů, notebooků a podobně. Vysoké procento oznámených událostí tvoří i újmy zaviněné psy, a to nejen na majetku a zdraví osob, ale také na domácím a hospodářském zvířectvu.

A všechny tyto škody pokryje pojištění odpovědnosti z běžného občanského života, které u ČPP, při pojistném limitu 1 milion korun pro majetkovou újmu a 2 miliony korun pro újmu při ublížení na zdraví či usmrcení, stojí ročně okolo 500 korun (se slevami a při sjednání některého z dalších produktů nabídky ČPP se cena může snížit až o třetinu).

Přestože cena pojištění odpovědnosti z běžného občanského života není nijak vysoká, podle průzkumu České asociace pojišťoven (dále jen „ČAP“) má v současnosti toto pojištění sjednáno jen kolem 30 procent české populace. To je také důvod, proč ČAP v těchto dnech rozjela kampaň s názvem "Den blbec". A v ní právě upozorňuje na nebezpečí, kdy lidé bez pojištění odpovědnosti mohou krutě doplatit na svoji nešikovnost. Stačí, aby způsobili škodu na majetku a hlavně na zdraví někomu jinému - a finanční problém je na světě.

Česká podnikatelská pojišťovna, a.s., Vienna Insurance Group je univerzální pojišťovnou, která nabízí svým klientům moderní produkty a komplexní pojistná řešení v oblasti životního i neživotního pojištění. Česká podnikatelská pojišťovna je třetím největším poskytovatelem povinného ručení na pojistném trhu v České republice. Společnost působí prostřednictvím 6 regionálních ředitelství, 90 poboček a 300 kanceláří na celém území ČR. Kompletní nabídka produktů je k dispozici na internetových stránkách www.cpp.cz. Telefonickým dotazům je vyhrazena klientská linka 841 444 555.

ČPP je součástí pojišťovací skupiny Vienna Insurance Group. Vienna Insurance Group (VIG) je předním specialistou na pojištění v Rakousku a ve střední a východní Evropě. Kolem 50 společností ve 25 zemích tvoří koncern s dlouhou tradicí, silnými značkami a velkou blízkostí klientům. VIG staví na základech 190 let zkušeností v oblasti pojišťovnictví. S přibližně 23 000 pracovnicemi a pracovníky je koncern Vienna Insurance Group jasným lídrem na svých klíčových trzích. Toto skvělé postavení dovoluje naplno čerpat z dlouhodobého potenciálu růstu regionu se 180 miliony obyvatel. Na burze kótovaná Vienna Insurance Group je podnikem s nejvyšším ratingem v rámci hlavního indexu Vídeňské burzy ATX; akcie jsou kótovány i na Burze cenných papírů Praha.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

16:05 Hospodářská komora: Evropa vyslyšela požadavky českých podnikatelů

Prioritou nové Evropské komise by se mohlo stát snížení administrativní zátěže podnikatelů. Tu býval…