Česká pošta: Pošťačky si jedou pro fotbalový titul do New Yorku

21.09.2019 7:32

Ženský fotbalový tým České pošty Yellow Ladies po prvenství na domácím celorepublikovém turnaji vyhlíží další Mount Everest své úspěšné, raketové sportovní kariéry.

Česká pošta: Pošťačky si jedou pro fotbalový titul do New Yorku
Foto: Archiv
Popisek: Česká pošta

Asociace společenské odpovědnosti přivezla do Prahy celosvětovou akci nazvanou Global Goals World Cup. Unikátní fotbalový turnaj na podporu globálních cílů OSN se 29. května konal v České republice poprvé. Cíl, za který pošťačky bojovaly, mohli vybrat všichni zaměstnanci České pošty a nakonec zvolili „Zdraví a kvalitní život“. I kvůli tomu, že se Česká pošta aktivně zapojuje do preventivních programů v boji proti rakovině prsu a melanomu.

„Česká pošta je společensky odpovědná firma. To, že se během krátké doby dokázal poskládat ženský fotbalový tým, který při svém prvním ostrém startu svůj premiérový turnaj vyhrál, někdo možná považuje za zázrak, pak ale nezná pošťáckou náturu. Holkám přeju klidnou cestu do New Yorku, kde budou reprezentovat celou Českou republiku, a těším se, až se zblízka budu moct podívat na pohár pro vítězky, který určitě přivezou,“ říká generální ředitel České pošty Roman Knap.

Každý tým musí mít své nezaměnitelné sportovní oblečení. Nejinak tomu je u týmu Yellow Ladies. Protože součástí soutěže je prezentace cílů udržitelného rozvoje, zkontaktoval se tým s návrhářkou Petrou Ptáčkovou, která při své tvorbě používá netradiční materiály, tzv. z druhé ruky. A tak bundy, které jsou určeny pro poštovní fotbalistky, jsou vyrobeny ze starých uniforem České pošty. I když jsou vyřazené, můžou ještě posloužit dobré věci. A navíc jsou opravdu pěkné.

„Global Goals World Cup je výjimečný fotbalový turnaj, který angažuje ženy z celého světa. Do finále hry za lepší svět se v květnu na Václavském náměstí postavilo 144 odvážných žen z 18 týmů. Některé z nich nazuly kopačky úplně poprvé, vykročily ze své komfortní zóny, přesto se rozhodly hrát s cílem měnit svět k lepšímu. Bylo úžasné sledovat jejich cestu a chuť aktivně bojovat za konkrétní společenská témata. Yellow Ladies ostatní porazily nejen na vstřelené branky, ale zaujaly právě svou aktivitou na podporu zdraví a kvalitního života. Právě tento globální cíl je dle našeho výzkumu pro českou společnost nejdůležitější,“ říká ředitelka Asociace společenské odpovědnosti Lucie Mádlová.

Finále fotbalového turnaje se koná 25. září v New Yorku během týdne zasedání Valného shromáždění OSN.

Aktuální informace ze zákulisí týmu Yellow Ladies, finálového turnaje a veškeré dění nejen okolo našich reprezentantek můžete sledovat na pošťáckém facebooku, instagramu pod @yellowladiescp nebo na twitteru.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

10:04 DPP hledá výrobce automatických vlaků a dopravního systému pro linky C a D pražského metra

Pro budovanou linku D a automatizaci stávající linky C Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) plánuje na…