Česká průmyslová zdravotní pojišťovna navyšuje příspěvky. Nově přispěje ženám po léčbě rakoviny prsu

09.01.2023 13:30 | Komerční článek

Program Jedeme dál s příspěvkem až 2000 korun na rekondiční pobyty pro ženy po léčbě rakoviny prsu je jednou z novinek, které zařadila do své nabídky Česká průmyslová zdravotní pojišťovna (ČPZP).

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna navyšuje příspěvky. Nově přispěje ženám po léčbě rakoviny prsu
Foto: ČPZP
Popisek: ČPZP

Na preventivní programy pro letošní rok ČPZP vyčlenila 340 milionů korun, což je o 50 milionů více než loni. Pojišťovna kromě novinek připravila pro své klienty vyšší příspěvky. 

Anketa

Kdo by hájil ČR před Bruselem lépe?

hlasovalo: 28224 lidí

„Nabídku preventivních programů jsme opět rozšířili o několik novinek. Jde například o příspěvky celiakům nebo na prevenci obezity, na které nyní dosáhnou také dospělí pojištěnci. Tyto programy se dosud vztahovaly jen na děti,“ upřesňuje mluvčí pojišťovny Elenka Mazurová.  Pojišťovna rovněž navýšila limity čerpání u části zavedených programů, kde klientům vyplatí vyšší příspěvek. O příspěvky mohou klienti ČPZP žádat také z pohodlí domova prostřednictvím mobilní aplikace Zdraví v mobilu.

Česká průmyslová zdravotní pojišťovna s více  než 1,3 milionu klientů se dlouhodobě zaměřuje na programy podporující zdravý způsob života a na programy prevence vzniku závažných onemocnění. Své pojištěnce tak chce motivovat ke zlepšení jejich zdravotního stavu a zároveň se snaží zlepšit kvalitu jejich života prostřednictvím sportovních a relaxačních aktivit. Skladba příspěvků je rozmanitá a nabídka je každoročně doplňována. V letošním rozpočtu fondu prevence má ČPZP připraveno 340 milionů korun. Loni to bylo 290 milionů korun.

Novinky v programech pro děti

Od letošního roku ČPZP zdvojnásobila limit pro děti u programu Celiakie a dědičné metabolické poruchy. Na zvláštní potravinové diety tak přispěje celiakům, ale i další pacientům s vážnými metabolickými onemocněními do 17 let včetně, částkou  2000 namísto dosavadních 1000 korun. Pro děti s diagnózou diabetes byl dosud příspěvek 500 korun. Nyní mohou jejich rodiče dostat 2000 korun.  Navýšení limitu o 200 na 500 korun se dotklo také prevence dětské obezity. U jednoho z nejčerpanějších programů Školy a školky v přírodě pak lze příspěvek 500 korun využít nově i na lyžařské výcviky.

Nové programy a snížení věku pro čerpání u dospělých

Dospělí pojištěnci třetí největší zdravotní pojišťovny v ČR mohou na prevenci obezity získat 500 korun a dalších 1000 korun na celiakii a dědičné metabolické poruchy. Dospělým diabetikům nyní ČPZP přispívá částkou 1000 korun, což je dvakrát více, než dosud. K novinkám patří i snížení věku u programu Doplňky stravy. Nově mohou 500 korun na vitaminy čerpat lidé již od 60 let. Dosud byla věková hranice pro čerpání tohoto příspěvku 65 let.

Mezi stálicemi jsou programy pro dárce krve, dále programy pro těhotné ženy, matky a děti, kde lze celkově vyčerpat až 4500 korun, nebo oblíbený příspěvek 700 korun na pohybové aktivity dospělých. Organizované plavecké kurzy dětí do 10 let podporuje ČPZP příspěvkem 1000 korun a 1500 korunami letní tábory pro děti od tří let.

ČPZP nadále hradí svým pojištěncům příspěvky na prevenci rakoviny, vysoký krevní tlak, sportovní prohlídku i rázovou vlnu. Stejně tak příspěvek na paruku, odvykání kouření a program onkologické prevence, u nichž lze čerpat 2000 korun. Pokračuje také program Krok pro zdraví s příspěvkem 1000 korun a program Duševní zdraví, kde ČPZP přispívá dětem i dospělým na psychoterapii částkou 2500 korun. Ve stálé nabídce ČPZP jsou příspěvky na různé typy očkování s částkou 1500 korun pro děti a 1000 korun pro dospělé klienty, nebo program Bonus Plus, kde po splnění předem stanovených kritérií lze čerpat 500 korun ročně. Kompletní nabídka preventivních programů pro letošní rok je ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: komerční tisková zpráva

Radek Rozvoral byl položen dotaz

koalice

K čemu je, když uspějete ve volbách, když stejně nejste schopni se s nikým domluvit na koalici? Myslím teď hlavně ve sněmovně. Proč si z ANO děláte za každou cenu nepřítele, když by to mohl být potencionálně váš jediný koaliční partner, s kterým byste získali většinu ve sněmovně?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

22:04 Policie ČR: Přidělování bytů - obvinění 6 osob

Kriminalisté Národní centrály proti organizovanému zločinu služby kriminální policie a vyšetřování (…