Česká televize: Adventní koncerty hlásí mimořádný úspěch, na pomoc potřebným zaslali lidé přes dvacet milionů

25.12.2023 7:14 | Tisková zpráva

Třiatřicátý ročník Adventních koncertů České televize doteď diváci podpořili částkou 20 743 298 korun. Ty si mezi sebe rozdělí rovným dílem čtyři vybrané neziskové organizace, konkrétně Centrum pro rodinu a sociální péči z Ostravy, organizace Otevřená okna z Jindřichova Hradce, spolek Cesta životem bez bariér z Paběnic a mobilní hospic Medica Třinec.

Česká televize: Adventní koncerty hlásí mimořádný úspěch, na pomoc potřebným zaslali lidé přes dvacet milionů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Budova České televize na Kavčích horách

„Diváci Adventních koncertů jsou i přes nepříznivou ekonomickou situaci neobyčejně štědří. Benefice ale není ještě uzavřena a pomalu se blížíme rekordu z minulého roku, který činil 22,7 milionů korun. Potvrzuje se, že jedna z nejstarších charitativních sbírek u nás je zavedenou značkou a symbolem důvěryhodnosti. Je to pro nás radost a velký závazek do dalších ročníků sbírky,“ říká manažer charitativních aktivit České televize Jiří Váňa.

Anketa

Vadí vám chování Andreje Babiše v TV debatách a v Poslanecké sněmovně?

8%
90%
hlasovalo: 43733 lidí

Na sbírkový účet 692 692 692 /0800 je možné přispívat po celý rok. Navíc až do konce prosince lze posílat peníze prostřednictvím portálu www.darujspravne.cz a do konce ledna prostřednictvím dárcovských sms ve tvaru DMS ADVENT 30, DMS ADVENT 60, DMS ADVENT 90 nebo DMS ADVENT 190 na číslo 87 777.

Za všechny ročníky se doposud podařilo mezi 132 podpořených organizací rozdělit 276 milionů korun. Jako patroni neziskových organizací se letos představili osobnosti ČT: moderátorky Lucie Křížková a Tereza Řezníčková a reportéři Jakub Szántó a Richard Samko.

První Adventní koncerty odvysílala tehdy ještě Československá televize v roce 1991. Letošní ročník hostil Břevnovský klášter, pražská Loreta, Vyšehrad a Strahovský klášter. Na koncertech vystoupili kapely Jelen, Fleret, zpěvačky Dasha, Lenny, či Monika Absolonová, hudebník Ondřej G. Brzobohatý, klavírní trio České filharmonie, Cello Republic, i Kühnův dětský sbor. Všechny čtyři koncerty jsou k dispozici v iVysílání ČT.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…