Česká televize ukončí v multiplexu 1a vysílání svých HD programů

21.08.2018 17:38

Česká televize vypne k 30. září terestrické vysílání ve veřejnoprávním multiplexu 1a. Souběžné vysílání programů ČT ve vysokém rozlišení, dosud volně dostupné v multiplexu 1a i v přechodové síti DVB-T2, tak po šesti měsících skončí.

Česká televize ukončí v multiplexu 1a vysílání svých HD programů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Česká televize, ilustrační foto

Programy v HD rozlišení tak budou od října dostupné v platformě DVB-T2 v přechodové síti 11, pokrývající 99,6 % obyvatel České republiky. Všechny programy ČT v SD rozlišení budou i nadále vysílány ve veřejném multiplexu 1 s pokrytím 99,9 %.

Pokud budou mít diváci zájem nadále bezplatně přijímat programy ČT v HD rozlišení, je třeba přejít na platformu DVB-T2. Postupné vypínání stávajícího vysílání v DVB-T začne v listopadu 2019. K příjmu signálu v DVB-T2 je třeba mít televizor či set-top-box s tunerem DVB-T2 a kodekem HEVC. Přijímače vhodné pro české vysílání DVB-T2 certifikují České Radiokomunikace a označují je kulatými zlatými nálepkami „DVB-T2 ověřeno“. Seznam certifikovaných přijímačů je k dispozici na webu www.dvbt2overeno.cz.

reklama

autor: Tisková zpráva

PhDr. Olga Richterová byl položen dotaz

Porodnost

Dobrý den, píšete, co chcete dělat pro zvýšení porodnosti, ale nezapomínáte, že jste už více jak dva roky ve vládě? Co jste zatím pro rodiny udělali? Vždyť i to navýšení rodičovské je nedostatečné a navíc diskriminující. A co je vlastně podle vás hlavní příčinou klesající porodnosti? Koukám, že neod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

13:04 Nadace ČEZ: V obci Plchovice obnovili ovocný sad

Výsadbou nových stromů v obci Plchovice obnoví sad, který zde byl původně. A nejen to, nové stromy b…