České dráhy: Expanze Výzkumného Ústavu Železničního na slovenský trh bude pokračovat

31.01.2022 10:06 | Tisková zpráva

Žilinská univerzita v Žilině, která je z pohledu zájmu firem a absolventů třetí nejlépe hodnocenou univerzitou na Slovensku[1], uzavřela dne 21. 1. 2022 Dohodu o dlouhodobé spolupráci se společností VUZ Slovakia, s.r.o. Tímto krokem je jednoznačně deklarována pokračující expanze Výzkumného Ústavu Železničního, a.s. na slovenský trh.

České dráhy: Expanze Výzkumného Ústavu Železničního na slovenský trh bude pokračovat
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Mezi stěžejní cíle VUZ Slovakia, s.r.o. patří rozvíjet dlouhodobou strategii Výzkumného Ústavu Železničního, a.s. (VUZ) a uzavření Dohody o spolupráci s Žilinskou univerzitou v Žilině je logickým krokem, jak tohoto cíle dosáhnout,“ upřesňuje jednatel společnosti VUZ Slovakia Ing. Ondřej Fanta. Ph.D.

Žilinská univerzita je moderní univerzitou s více než 65letou historií, která je svým odborným profilem a zaměřením jedinečnou univerzitou na Slovensku. Významné výzkumné a zahraniční aktivity této univerzity tak skvěle zapadají do činnosti VUZ.

„Dohoda o vzájemné spolupráci mezi Žilinskou univerzitou a VUZ Slovakia umožňuje dlouhodobě spolupracovat nejenom v oblasti vědy a výzkumu, ale také na konkrétních projektech, jako je například problematika certifikace subjektů nebo organizací zodpovědných za údržbu železničních vozidel nebo plnících externí funkce údržby (tzv. ECM),“ dodává Ing. Miroslav Klich, jednatel a výkonný ředitel VUZ Slovakia.

Anketa

Má prezident ČLK Milan Kubek vaši důvěru?

7%
91%
hlasovalo: 28392 lidí

S výukou zajišťovanou na sedmi fakultách (ekonomika dopravy a spojů; stavební; strojařská; elektrotechnická a informačních technologií; řízení a informatiky; bezpečnostního inženýrství; humanitních věd) a díky existenci přidruženého Ústavu znaleckého výzkumu a vzdělávání, Centra informačních a komunikačních technologií, Ústavu konkurenceschopnosti a inovací tak Žilinská univerzita zaujímá přední místo mezi slovenskými vysokými školami.

„Díky této spolupráci bude umožněno sdílení nejenom vysoce odborného know-how, ale také výzkumných, vědeckých a zejména lidských kapacit, což bude mít zcela jednoznačně pozitivní dopad na kvalitu realizovaných projektů,“ uzavírají jednatelé VUZ Slovakia.

VUZ Slovakia, s.r.o., je 100% dceřinou společností VUZ nabízející vysoce specializované služby a komplexní řešení v oblasti posuzovaní a certifikace železničních vozidel a všech strukturálních systémů železniční dopravy. VUZ Slovakia, s.r.o. však nabízí i další činnosti, mezi které patří zejména činnosti v oblasti výzkumu a vývoje v dopravě, průzkum trhu, zpracování dat nebo poradenství v oblasti čerpání dotačních fondů EU.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Jaroslav Bžoch byl položen dotaz

migrační pakt

Nepřijde vám divné, že se o migračním paktu hlasovalo těsně před volbami? A bude tedy ještě po volbách něco změnit nebo je to už hotová věc? Taky by mě zajímalo, nakolik se nás týká, protože Rakušan tvrdí, že tu máme uprchlíky z Ukrajiny, takže nebudeme muset přijímat další ani se nebudeme muset vyp...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

7:23 Tak určitě! Nová kampaň na obrazovkách České televize propaguje pozitivní hodnoty ve sportu

Fair play, boj proti předsudkům, všestrannost a nutnost spolupráce rodičů a trenérů. To jsou témata …