České dráhy: K Lipenské přehradě vyrazily RegioPantery

06.12.2021 9:15 | Tisková zpráva

V neděli 5. prosince zahájily České dráhy zkušební provoz jednotek RegioPanter na trati 195 Rybník – Lipno nad Vltavou.

České dráhy: K Lipenské přehradě vyrazily RegioPantery
Foto: red
Popisek: ČD - logo

„Tyto moderní soupravy budou na trať nasazovány nepravidelně o víkendech, abychom prověřili technické možnosti jejich trvalého provozování na této trati v budoucnu. To by umožnilo zavedení pohodlných přímých vlaků z Českých Budějovic přes Rybník až do Lipna nad Vltavou, které můžou přispět i k dalšímu rozvoji lipenského regionu,“ říká Martin Hurajčík, ředitel Oblastního centra obchodu Západ Českých drah.

Zkušební provoz byl zahájen zvláštním vlakem, který odjížděl z Českých Budějovic do Rybníka a dále do Lipna nad Vltavou v neděli 5. prosince v 11:04. Následně byla jednotka RegioPanter nasazena i na dalších vybraných pravidelných vlacích mezi Rybníkem a Lipnem. Zpět do krajské metropole se vrátila jako zvláštní vlak, který odjížděl ze stanice Vyšší Brod klášter v 17:50 a do Českých Budějovic přijel v 19:14.

RegioPantery jsou moderní bezbariérové elektrické jednotky s klimatizovaným interiérem. Cestujícím nabízejí také palubní Wi-Fi síť, zásuvky pro dobíjení cestovní elektroniky a místa pro přepravu kočárků a jízdních kol. Současný počet čtyř jednotek RegioPanter v Jihočeském kraji v roce 2022 doplní dalších deset úplně nových vlaků.

Ve zvláštních vlacích i v pravidelných spojích platí běžný tarif Českých drah.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

19:15 DPP má svůj první průjezdný lakovací box pro vícečlánkové tramvaje

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) v Opravně tramvají v Ústředních dílnách v Hostivaři uvedl do prov…