České dráhy: Výhodné jízdenky během Dne železnice 18. 9. 2021

18.09.2021 7:37 | Tisková zpráva

České dráhy slaví v sobotu 18. září 2021 Den železnice. Kromě atraktivního programu v Lužné u Rakovníka připravil národní dopravce pro své zákazníky také výhodnou tarifní nabídku.

České dráhy: Výhodné jízdenky během Dne železnice 18. 9. 2021
Foto: red
Popisek: ČD - logo

Skupinové víkendové jízdenky, které obvykle platí pro pět osob, z nichž nejvýše dvě mohou být starší 15 let, budou tento den platit bez tohoto věkového omezení. Mohou je tedy moci naráz využít skupiny až pěti dospělých. Díky tomu cestující ušetří na jízdném nemalé částky a ty pak můžou využít jinde během výletu.

Skupinová víkendová jízdenka (celosíťová) platí ve 2. třídě všech vlaků Českých drah a stojí 699 korun. Pro cestu povinně místenkovými vlaky je potřeba dokoupit rezervace. Pokud Skupinovou víkendovou jízdenku využije např. pětičlenná skupina přátel k cestě z Brna do Prahy a zpět, jízda jedním směrem vyjde každého ze skupiny na 70 korun.

Bez věkového omezení lze tento den využít i regionální varianty Skupinové víkendové jízdenky. Naplánovat se tak dají malebné výlety do přírody či za památkami, které jsou na dosah vlakem. Např. cesta z Prahy do Kutné Hory a zpět vyjde pětičlennou skupinu dospělých na 329 korun, tedy 33 korun na osobu jedním směrem. Oproti běžným tarifním nabídkám tak zákazníci ušetří výraznou část jízdného v řádu stokorun.

Skupinové víkendové jízdenky jsou v prodeji u pokladních přepážek ČD, v e-shopu a v mobilní aplikaci Můj vlak. Při cestě ze zastávek bez pokladních přepážek ČD si je můžou cestující zakoupit i u vlakového personálu ČD.

Informace o programu v Lužné u Rakovníka ZDE

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Karel Krejza byl položen dotaz

Naše obrana

Jak bude ČR dál podporovat Ukrajinu, když jsou naše zásoby vyčerpány (tvrdí to Černochová)? A kde se najednou vzaly finance na nákup další munice? Zajímalo by mě taky, nakolik jsme zásobeni sami pro sebe a jestli máme vůbec dost velkou armádu (asi ne, když se uvažuje o obnovení povinné vojny)? Proto...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

22:04 Ministerstvo spravedlnosti: Vítězství v soutěži Úřednický čin roku

Ministerstvo spravedlnosti gratuluje týmu z odboru strategie a koncepce justice, který získal presti…