České dráhy mají zajištěnu údržbu vozidel na další 4 roky

21.07.2012 14:01

České dráhy uzavřely 14 smluv na údržbu jednotlivých typů vozidel od lokomotiv po různé typy osobních vozů. V rámci těchto smluv budou dodavatelé zajišťovat po dobu příštích 4 let vyšší rozsah údržby, tzv. periodické opravy, které jsou pro jednotlivá vozidla stanovena obvykle po ujetí určitého počtu kilometrů. Rozsah oprav je maximální a skutečné plnění za tuto dobu může být v menším rozsahu podle skutečných potřeb a rozsahu provozu Českých drah.

České dráhy mají zajištěnu údržbu vozidel na další 4 roky
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ČD - ilustrační foto

Výběr dodavatelů byl prováděn v rámci otevřené soutěže formou tzv. jednacího řízení s uveřejněním a kritériem pro výběr uchazeče o zakázku byla nejnižší cena. Téměř všechny soutěže byly obeslány více uchazeči v rozsahu 2 až 6 nabídek z ČR nebo ze Slovenska. Díky tomuto postupu se podařilo snížit očekávané náklady na periodické opravy o cca 1,2 miliardy Kč, z původně očekávaných 6,5 miliardy Kč na celkových cca 5,3 miliardy Kč.

V případě 4 soutěží došlo k jejich zrušení. Důvodem byla vyšší nabídková cena, než zadavatel očekával, a to i v případech, kdy bylo předloženo více nabídek. Proto budou soutěže na tyto 4 druhy vozidel v krátké době znovu vypsané.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Paní poslankyně mám tento dotaz. Je vůbec možné, aby ministr vnitra Rakušan schválil migrační pakt v Bruselu, aniž by to předtím projednala poslanecká sněmovna. Vy poslanci, které jsme si my občané zvolili, aby vedli a spravovali tuto zem, ku prospěchu nás občanů, kteří si vás platíme, přece nejde o...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

22:03 Úřad vlády: Vláda odvolala na vlastní žádost z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou

Vláda na vlastní žádost odvolala z funkce hlavní hygieničku Pavlu Svrčinovou. Do jmenování nového hl…