Český funkcionalismus sklidil úspěch na indických univerzitách

19.10.2014 9:00

Při příležitosti oslav výročí architekta Le Corbusiera se uskutečnila ve dnech 9. - 13.10.2014 návštěva delegace architektů.

Český funkcionalismus sklidil úspěch na indických univerzitách
Foto: Martin Šimák
Popisek: Pohled na Brno shora, letecký snímek

Setkání se zúčastnili zástupci Vysokého učení technického v Brně a autoři výstavy „Brno-město s duchem Bauhausu“. Nechyběl ani významný historik architektury Fakulty architektury VUT v Brně Prof. Ing. arch. Vladimír Šlapeta, který v Indii představili význam a vliv českého funkcionalismu. Současně navázali spolupráci s partnerskými univerzitami CEPT University v Ahmedábádu, Amity University v Gurgaonu-Dillí a College of Architecture v Chandigarhu, možnosti spolupráce projednali i s institucemi IIM (Indian Institute of Management) a NID (National Institute of Design) v Ahmedábádu.

Byla zahájena výstava „Brno-město s duchem Bauhausu“ v CEPT University v Ahmedábádu. Profesor Šlapeta se stal hlavním hostem oslav výročí francouzského architekta Le Corbusiera v College of Architecture v Chandigarhu (CCA) dne 12.10.2014 a přednesl sérii přednášek o významu českého funkcionalismu na CEPT, AMITY a CCA.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Alexandr Vondra byl položen dotaz

svoboda slova

Cituji vás: ,,„Pak tu ale máme spoustu věcí označovaných za ‚dezinformační narativ‘ a podobně, kdy je zřejmé, že se toto označení používá jen jako zbraň proti politickým oponentům." Je zajímavé, že to říkáte zrovna vy, když tato vláda, kde je i ODS a ostatně hlavně sám Fiala dost často toto dělá a n...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ERÚ: Stížnosti na energošmejdy se množí, oběti loví i v restauracích

13:21 ERÚ: Stížnosti na energošmejdy se množí, oběti loví i v restauracích

S oživením energetického trhu roste také aktivita nepoctivých zprostředkovatelů. Na praktiky tzv. en…