Český rozhlas Dvojka natáčí v exkluzivním prostředí vily bratří Čapků

20.01.2017 9:11

Od ledna vysílá Český rozhlas Dvojka pořad „Na návštěvě u Karla Čapka“, který vzniká v jedinečném prostředí vily bratří Čapků na pražských Vinohradech. Jeho autor Ondřej Kepka tak zve své hosty přímo do míst, kde žil a tvořil Karel Čapek. Premiéru pořadu vysílá Český rozhlas Dvojka každou neděli v 10.30 hodin.

Český rozhlas Dvojka natáčí v exkluzivním prostředí vily bratří Čapků
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

Seriál reportážních procházek domem na pražských Vinohradech zve posluchače do míst, kde se tak trochu zastavil čas a na každém kroku čeká téma. Režisér a scénárista Ondřej Kepka se svými hosty týden co týden hovoří o zálibách, tvorbě a životě jednoho z našich největších dramatiků, novinářů a překladatelů.

„V tomto pořadu se opravdu šťastně potkává téma a místo s celoživotním zájmem jeho autora Ondřeje Kepky o čapkovské téma. K tomu hosté, kteří také nejsou profesionálními majiteli rychlých názorů na všechno, ale Čapkem nebo jeho dílem či dokonce onou vilou se zabývají skutečně dlouhodobě. Takové nasazení a takový zájem o věc se na výsledku samozřejmě musel projevit,“ říká šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka Martin Groman.

V již natočených dílech pořadu byli hosty český katolický kněz Tomáš Halík, herec a teatrolog Jaroslav Someš, historik fotografie Pavel Scheufler nebo ředitelka Památníku Karla Čapka Kristina Váňová.

„Vážím si toho, že pořad vznikl, a že ho vysílá právě Český rozhlas Dvojka. Natáčet v prostorách vily Karla Čapka, kde se scházela elita našeho národa, je nezapomenutelný zážitek. Navíc se scházím s hosty, kteří mají co říct a setkání s nimi je vždy něco navíc,“ doplňuje autor pořadu Ondřej Kepka a dodává: „Děkuji Městské části Praha 10 za to, že nám umožnila vstup do vily, a podpořila tak vznik tohoto pořadu.“

Reportážní dokument z vily bratří Čapků vysílá Český rozhlas Dvojka každou neděli od 10.30 hodin. Více informací o programu a pořadech na webu ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

22:03 Lesy ČR postavily nádrž na úpatí nejvyššího vrcholu Jizerských hor

Stavbu retenční nádrže Perlík za 7,8 milionu korun dokončily Lesy České republiky na úpatí Smrku, ne…