Český rozhlas Rádio Junior slaví 10. narozeniny a vysílá z nového studia

27.02.2023 17:05 | Tisková zpráva

Digitální stanice Českého rozhlasu Rádio Junior, zacílená na děti ve věku 4 -14 let a jejich rodiny, oslaví 1. března 2023 své kulaté desáté narozeniny. Odpolední narozeninová party bude živě streamována od 16:00 hodin z nového vysílacího studia vybaveného nejmodernější technologií i vizuálními efekty.

Český rozhlas Rádio Junior slaví 10. narozeniny a vysílá z nového studia
Foto: red
Popisek: Český rozhlas

K narozeninám přijdou Rádiu Junior popřát Lollipopz, Annie Camel, Adam Mišík, Adéla Zouharová, Lukefry a další zajímaví hosté. Chybět nebudou ani bývalí šéfredaktoři a šéfredaktorky stanice, stejně tak jako současní moderátoři a moderátorky v čele s šéfredaktorem stanice Adamem Kebrtem. Pod jeho vedením prošla stanice za poslední rok velkou změnou nejen ve vysílacím schématu, ale i obsahově.

„V roce, kdy Český rozhlas slaví 100 let od svého prvního vysílání a vše kolem nás se rychle mění, je pro nás neskutečně důležité dávat veřejnosti vědět o tom, že v České republice existuje bezpečné, maximálně důvěryhodné místo pro děti, kde se důstojně pobaví, kde se mohou nenásilně vzdělávat a rozvíjet, ale i se svěřovat. Přesně takové místo pro ně vytváříme na Rádiu Junior," říká šéfredaktor Rádia Junior Adam Kebrt.

Program Rádia Junior zahajuje každý den pořad Ranní ReStart, který provází děti při jejich vstávání od 6:00 hodin. Moderátoři Jakub, Petr nebo Jirka je zábavnou formou pobaví, hudbou naladí a informacemi nabijí na celý den. Po příchodu ze školy a kroužků si junioři mohou naladit od 17:00 hodin Klub Rádia Junior, který přináší tematické rozhovory se známými a zajímavými osobnostmi napříč českou kulturní, vědeckou, sportovní, uměleckou i psychologickou sférou nebo také s dětskými moderátory. Ve vysílání stanice nechybí nejnovější české a světové hity, soutěže o krásné ceny či hádanky a kvízy.

Stálicí na poli toho nejlepšího, co Rádio Junior nabízí, jsou měsíčně desítky malých i velkých pohádek, rozhlasových her a čtení na pokračování. Ty skvěle doplňují kratší podcasty. Mezi ty nejposlouchanější patří Zvídavec Evy Sinkovičové, který přináší každodenní dávku zajímavostí ze světa lidí, zvířat, rostlin i věcí. Mezi další oblíbené formáty se řadí Hitparáda Rádia Junior s Klárou Novákovou.

O Rádiu Junior ve zkratce

  • Rádio Junior je čistě digitální stanice Českého rozhlasu a zároveň jediné živé rádio pro děti u nás. Vysílá pohádky i dobrodružné příběhy, spoustu super muziky, zve si zajímavé hosty a má pro své posluchače připravené hry, soutěže a kvízy.
  • Lze jej naladit na digitálních rádiích DAB+, na internetu, chytrých televizích, telefonech a tabletech či v aplikaci mujRozhlas.
  • Více informací naleznete na webových stránkách Rádia Junior ZDE.

Tento článek je staršího data a je dostupný pouze pro předplatitele. Předplatné můžete vyzkoušet zdarma, nebo zakoupit, zde:

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ondřej Krutílek byl položen dotaz

Je podle vás správné, že třetí nejsilnější frakce nemá žádné zastoupení ve vedení EP?

Vždyť ti politici zastupují spoustu občanů, kteří jim asi z nějakého důvodu dali svůj hlas. A i když jde zjevně o kritiky toho, jak EU funguje, upřímně, není ta kritika na místě a obecně není kritika potřeba? Nemyslíte, že je třeba, aby se fungování EU změnilo? Na mě to teď působí tak, že tam rozhod...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

22:28 HZS ČR: Přivítali jsme zahraniční delegaci ze Saska a Bavorska

Ve dnech 25.7 a 26. 7. se v budově GŘ HZS ČR uskutečnilo pracovní jednání se zástupci Saska a Bavors…