Český statistický úřad: Pro volbu prezidenta je zaregistrováno devět kandidátů

28.11.2017 16:50

Na webových stránkách volby.cz je nově zveřejněn registr kandidátů pro volbu prezidenta republiky, jejíž první kolo se koná ve dnech 12. a 13. ledna 2018, případné druhé kolo ve dnech 26. a 27. ledna 2018.

Český statistický úřad: Pro volbu prezidenta je zaregistrováno devět kandidátů
Foto: ČSÚ
Popisek: Logo Českého statistického úřadu

Zaregistrováno bylo devět kandidátů. Není mezi nimi žádná žena. Průměrný věk kandidátů je 62,4 let. Nejstaršímu kandidátovi je 74 a nejmladšímu 41 let. Všichni kandidáti mají vysokoškolské vzdělání. Sedm z devíti kandidátů má trvalé bydliště v Praze.

Tři kandidáty navrhli do volby občané, další tři byli navrženi senátory a rovněž tři pak prostřednictvím poslanců. Většina kandidátů je bez politické příslušnosti.

Více informací je k dispozici na volebním webu ČSÚ.

V rámci zpracování výsledků voleb budou okrskové volební komise předávat zápisy o průběhu a výsledku hlasování Českému statistickému úřadu na přebíracích místech. Zástupci hromadných sdělovacích prostředků mohou žádat ČSÚ o vydání povolení k přítomnosti na těchto místech do 17. prosince 2017. Podrobnosti zde.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…