Český telekomunikační úřad: Radíme s přenositelností internetu

26.07.2022 11:19 | Tisková zpráva

V červencové monitorovací zprávě informujeme spotřebitele, jakým způsobem krok za krokem změnit poskytovatele služby přístupu k internetu a představujeme i názornou pomůcku ke změně na našich webových stránkách, kde je možné získat další doplňující informace. Edukaci spotřebitele se věnuje i materiál o zákonitostech automatického prodloužení smlouvy ze strany poskytovatele služby. Přinášíme také obsáhlý materiál o Evropské konferenci ke správě rádiového spektra.

Český telekomunikační úřad: Radíme s přenositelností internetu
Foto: ČTÚ
Popisek: ČTÚ

Transpozicí Směrnice Evropského parlamentu a Rady (EU) 2018/1972, tzv. Evropského kodexu pro elektronické komunikace, byla do zákona o elektronických komunikacích začleněna právní úprava změny poskytovatele služby přístupu k internetu. Grafický návod se stručným popisem jednotlivých kroků a s možností zjištění dalších podrobnějších informací po rozkliknutí poradí zájemcům, kteří chtějí změnit svého dosavadního poskytovatele, jakým způsobem postupovat, aby tento proces proběhl úspěšně a bez komplikací.

Novela zákona o elektronických komunikacích implementující tzv. evropský kodex pro elektronické komunikace nově výslovně předjímá možnost automatického prodloužení účastnické smlouvy uzavřené na dobu určitou. Vymezeno je však několik pravidel, která musí být splněna. Možnost automatického prodloužení musí být sjednána ve smlouvě, spotřebitel musí být o změně v textové podobě prokazatelně, jasně a srozumitelně informován a v neposlední řadě musí být prodloužení realizováno za týchž podmínek a na tutéž dobu, jako bylo sjednáno v předmětné prodloužené smlouvě.  Po automatickém prodloužení má účastník právo vypovědět smlouvu bez sankce, s výpovědní lhůtou 1 měsíc.

Ve dnech 8. a 9. června 2022 se v Bruselu za účasti zástupců ČTÚ uskutečnil 17. ročník European Spectrum Management Conference. V monitorovací zprávě se podrobně věnujeme tématům a agendě konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Bc. Vít Rakušan byl položen dotaz

Jak můžete někoho obvinit bez důkazů?

Vaše vláda nálepkuje dost často, vy hlavně a chcete bojovat proti dezinformacím, ale jdete podle vás příkladem? Je podle vás v pořádku, že někoho obviníte a pak nejste schopný u soudu říci, na základě čeho a svá obvinění doložit? A omluvíte se SPD nebo se odvoláte? https://www.parlamentnilisty.cz/p...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

7:23 České dráhy: Muzeum v Lužné u Rakovníka zahajuje turistickou sezónu

Poslední dubnový víkend se poprvé v letošním roce otevře ČD Muzeum v Lužné u Rakovníka. Pro návštěvn…