Cesnet: Čeští odborníci přispějí k unikátnímu transkontinentálnímu představení

12.08.2014 11:52

Výjimečný zážitek čeká dnes účastníky slavnostního večera pořádaného jako součást mezinárodní odborné konference APAN 38 v tchajwanském Nantou.

Cesnet: Čeští odborníci přispějí k unikátnímu transkontinentálnímu představení
Foto: Hans Štembera
Popisek: Klávesnice

Diváci budou moci sledovat unikátní hudebně-taneční představení s názvem Dancing in Space, které se bude ve skutečnosti odehrávat současně v Praze, Barceloně, Miami a na Tchaj-wanu, odkud se budou signály ze všech částí vystoupení vysílat v reálném čase ve formátu HD po vysokorychlostních internetových linkách na jediné plátno. Představení, při kterém budou diváci na druhé straně světa sledovat on-line ucelenou „cyber performance“, jež kombinuje živou hudbu ze dvou různých lokalit a taneční vystoupení z dalších tří míst ve světě, naznačuje, jak by v brzké budoucnosti mohly probíhat transkontinentální kulturní akce.

Přenos hudební složky z Prahy zajišťují po obrazové i zvukové stránce odborníci sdružení CESNET pomocí vlastní technologie 4K Gateway. Připojení hudebníka v Miami i tanečnice v Barceloně bude zajištěno programem UltraGrid, vyvinutým rovněž ve sdružení CESNET.

Hudební část  bude zajišťovat trio (klavír, cello a housle) ze sálu Bohuslava Martinů pražské HAMU, k němuž se připojí cellista z New World Symphony v Miami. Tanec odpovídající hudbě předvedou tanečníci v Barceloně a v Nantou na Tchaj-wanu. Celé synchronizované představení povede prof. Boncheol Goo z Graduate School of Culture Technology na jihokorejské univerzitě KAIST.

Konferenci pořádá organizace APAN, která sdružuje národní sítě pro výzkum a vzdělávání z Asie, Austrálie, Nového Zélandu a východu Spojených států. Akce probíhá od 11. do 15. srpna a účastní se jí specialisté z celého světa. CESNET se zapojí i do dalších odborných částí konference.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Ing. Jana Bačíková, MBA byl položen dotaz

Jak dlouho myslíte, že vaše důchodová reforma vydrží?

Dobrý den, zajímalo by mě, k čemu je dobrá důchodová reforma, na které nepanuje mezi vládou a opozicí shoda? Protože co když se nějaká schválí a jiná (další) vláda, ji zase zruší? Myslíte, že to prospěje něčemu pozitivnímu? Proč je takový problém se dohodnout? Vy jste sice opozici k jednání přizvali...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

10:14 Zdeněk Jemelík: Poučení ze Zašové

Valašská vesnice Zašová má pevné místo v mých vzpomínkách na vzdálené mládí, proto mě zaujala zpráva…