CzechInvest: Experty nabitá Investiční akademie startuje už 19. září! Nově i pro investory

10.09.2023 11:42 | Tisková zpráva

Na jedné straně připravit startupy na investici od investora nebo venture kapitálového fondu a na straně druhé ukázat investorům a korporacím, proč se to vyplatí. Agentura CzechInvest ve spolupráci s Havel & Partners a dalšími partnery podobně jako v minulém roce spouští Investiční akademii a nově i Business akademii pro angel investory a inovativní korporace. Série workshopů začíná už 19. 9. 2023 a vše vyvrcholí konferencí 29. listopadu v Lobkowitzkém paláci za účasti tuzemských i zahraničních expertů. Zaměřena bude na aktuální témata ze světa investic. Generálním partnerem akademie je společnost FTMO.

CzechInvest: Experty nabitá Investiční akademie startuje už 19. září! Nově i pro investory
Foto: CzechInvest
Popisek: CzechInvest-logo

„Po skvělých ohlasech na první ročník Investiční akademie od startupů i partnerů jsme se rozhodli pokračovat v této aktivitě a přidat i Business akademii pro budoucí investory, která je určena jak budoucím i současným angel investorům, tak zástupcům společností a inovativních korporací, které se chtějí startupům věnovat. Víme, že zájem o investování do startupů je v Česku obrovský, ale ne všichni mají dostatek informací o tom, jak se na dlouhodobé investování a práci se startupy připravit," vysvětluje Petr Očko, generální ředitel agentury CzechInvest. 
 
Oproti minulému ročníku Investiční akademie, do kterého se zapojily téměř tři desítky startupů, přináší ten letošní nově sérii worshopů pro angel investory a inovativní korporace, kterou CzechInvest připravil ve spolupráci s předními českými investory, venture kapitálovými právníky a experty. Jejím cílem je zapojit do startupového systému nové angel investory a inovativní korporace, ukázat jim, jak funguje celý investiční proces a představit účastníkům nové projekty, které se aktuálně ve startupové komunitě profilují. První workshop začíná už 19. září. Venue bude hostit Britská ambasáda.
 
Začátkem listopadu pak odstartují workshopy pro startupy, které připraví zájemce na jejich investiční strategii a na celý investiční proces. Zkušení lektoři si dávají za cíl přidat startupům sebevědomí ve vyjednávání založené na znalosti práva, dopadů volby strategie a reálné hodnoty podniku. V akademii se mohou účastníci setkat také s investory a právníky, kteří mají za sebou stovky úspěšných obchodů a podělí se tak o své zkušenosti a know-how z praxe. Workshopy Investiční akademie pro startupy se budou konat v prostorách WorkLounge Příkopy.
 
„Akademii i tento rok pořádáme s Jaroslavem Baierem z Havel & Partners a dalšími partnery jako FTMO, Springtide Venture, Seed Starter, DEPO Ventures, díky kterým věříme, že akce bude skvěle odborně zaštítěna. Jedním z hlavní cílů toho, proč to děláme, je také spojovat český startupový ekosystém a přivést různé hráče k jednomu stolu. Pokud byste se chtěli do akademií zapojit, ať už jako partner nebo účastník workshopů, stále je možnost,” vysvětluje Petr Kopeček, ředitel Odboru startupů agentury CzechInvest.
 
Stejně jako v minulém roce bude akademie zakončena Investiční konferencí na přelomu listopadu a prosince, na které se setkají (nejen) absolventi z řad startupů i investorů, ale i zástupců českého startupového ekosystému a hostů ze zahraničí. Konference je postavena na 4 odborných panelech věnujících se aktuálním tématům z oblasti investic a palčivých startupových témat, diskusích a následném networkingu. Panely budou doplněny o doprovodný program.
 
Přihlašování je otevřeno do naplnění kapacity, nejdéle však aktuálně u Business akademie pro angel investory a inovativní korporace do 15. 9. 2023. Registrovat se můžete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…