CzechInvest: Téma robotizace a automatizace přilákalo do Jihlavy více než stovku firem

13.06.2022 9:48 | Tisková zpráva

Dělat úkony ve firmách levně, efektivně, zjednodušovat práci pomocí strojů. To je výzva, před kterou stojí mnoho tuzemských podniků. CzechInvest na oblíbených seminářích zdarma radí, jak na to. Inspirovat se těmi, kteří transformačními procesy prošli, mohly firmy 25. května 2022 na Vysoké škole polytechnické v Jihlavě.

CzechInvest: Téma robotizace a automatizace přilákalo do Jihlavy více než stovku firem
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vchod do Czechinvest

Tématu Robotizace a automatizace výroby se věnoval seminář CzechInvestu, kterého se zúčastnilo 115 zástupců převážně z řad malých a středních podniků. Příchozí se mohli těšit na příběhy firem DEL, JHV, Toyota, NEDCON Bohemia, SICK, Siemens či OPTOKON. Zájemci si mohli také prohlédnout unikátní výukovou továrnu pro Průmysl 4.0, v jejichž prostorách se akce uskutečnila.

„Naše semináře jsou mezi podnikateli oblíbené a celkem se jich už zúčastnilo na tisíc návštěvníků. Tentokrát byla více než poloviční účast z řad zástupců malých podniků. Účastníci se u nás dozví, jak to funguje jinde, jaká jsou úskalí při zavádění automatizace procesů nebo jaká je jejich finanční náročnost,“ říká ředitelka středočeské kanceláře CzechInvestu Denisa Číhalová.

Od počátku koronavirové krize narůstá potřeba firem všech velikostí dělat věci efektivněji, a šetřit tak peníze a čas svých zaměstnanců. Dokazuje to také statistika Svazu průmyslu a obchodu která uvádí, že v roce 2021 chce na 74 % dotazovaných firem pomocí digitální transformace zvyšovat produktivitu a s ní také odolnost vůči krizím nebo recesím.  

Doposud CzechInvest společně s Národním centrem Průmyslu 4.0 a dalšími partnery uspořádal v rámci Roadshow Digitalizace MSP  14 akcí na téma digitalizace a automatizace malých a středních podniků. Online záznamy naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

RNDr. Luděk Niedermayer byl položen dotaz

bezpečnost EU

Z čeho jste nabyl dojmu, že EU zvládá řešit otázku bezpečnosti? Máte pocit, že si dokázala dobře poradit s migrační krizí, a že je připravena na tu další?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká televize odvysílá  v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

13:21 Česká televize odvysílá v přímém přenosu všech 64 utkání z mistrovství světa

Všech 64 utkání právě startujícího mistrovství světa v ledním hokeji odvysílá Česká televize živě. P…