CzechTourism: Francouzi chtějí cestovat po světě, Italové spíš doma

02.08.2022 9:27 | Tisková zpráva

Postcovidové uvolnění pravidel, hlad po cestování, touha po zážitcích, uspořené výdaje z doby pandemie a velký zájem o cesty do zahraničí. Tak se aktuálně dívají na cestovní ruch obyvatelé Francie. Zatímco 63 % Francouzů má zájem poznávat zahraničí, u Italů je situace naprosto odlišná - až 70 % obyvatel této jihoevropské země chce zůstat během letní dovolené v Itálii.

CzechTourism: Francouzi chtějí cestovat po světě, Italové spíš doma
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Nejen to zaznělo na workshopu České centrály cestovního ruchu – CzechTourism. Další pracovní on-line seminář, tentokrát zaměřený na Španělsko a Latinskou Ameriku, se uskuteční už tuto středu, tedy 3. srpna (více ZDE).

Francouzi obecně jsou velkou příležitostí pro podnikatele v cestovním ruchu z České republiky (ČR). I loni, kdy ještě platila spousta covidových restrikcí, se Francie umístila v top 10 zemí, z nichž do ČR přijíždělo nejvíc turistů. S 98 948 hosty obsadila země galského kohouta pomyslné 5. místo, Itálie s 93 151 příjezdy skončila sedmá.

Anketa

Podporujete zavedení eura v ČR? (Ptáme se od 25. 7. 2022)

hlasovalo: 39127 lidí

„Francouzi, co se týče dlouhých pobytů, preferují soukromí, kontakt s přírodou a atypická zařízení, mají touhu objevovat a zažívat jiné kultury a zvyklosti, jazyky, hudbu a festivaly atd. Skvělým pomocníkem pro všechny je náš web Visit Czech Republic,“ říká ředitel České centrály cestovního ruchu – CzechTourism Jan Herget a doplňuje: „Až třetinu svého rozpočtu na dovolenou Italové věnují na gastronomii. Těmto cestovatelům tak může významně usnadnit život sekce Gastronomy na dříve zmiňovaném webu.“

Cestovatelské návyky se v kontextu s aktuálním děním (pandemie covid-19, válka na Ukrajině, vysoké ceny energií, inflace aj.) mění v celém světě. U dospělých Italů nově platí, že 60 % z nich absolvuje alespoň jednou za rok enogastronomický zážitek, v roce 2016 tak činilo jen 26 %. Při výběru destinace hraje právě enogastronomie zásadní roli pro 71 % italských turistů. Jde tedy o velkou příležitost pro regionální gastronomii a mikro pivovary, kdy na paměti je třeba mít i fakt, že mezi Italy je nejvíc vegetariánů v Evropě.

„U Francouzů se v poslední době zase ukazuje, že zájem pro to, aby navštívili konkrétní oblast, u nich vzbuzují virtuální kulturní prohlídky. Na místě jsou pak velmi důležití lokální průvodci a destinační experti. Stoupá tak význam turistických center, francouzští turisté totiž hledají aktivity na míru,“ říká ředitel marketingu a zahraničních zastoupení České centrály cestovního ruchu – CzechTourism František Reismüller a dodává: „Na místě Francouzi očekávají vřelý a milý přístup, potřebují „lidskost“. Oslovuje je slow-tourism, zážitky a individualismus. To vše proto, aby si dovolenou co nejvíc užili, jsou spontánní a rádi improvizují. Cestování je doslova životní potřebou 56 % Francouzů.“

Exportní workshopy zaměřené na cestovní ruch pořádá CzechTourism pravidelně. Mají za cíl informovat, jaký je zájem o Českou republiku mezi obyvateli jednotlivých zemí, seznámit účastníky se spotřebitelským chováním, představit možnosti spolupráce a aktuality z prezentovaných oblastí. Akce jsou určeny pro profesionály v cestovním ruchu od regionů přes organizace destinačního managementu, cestovní kanceláře, asociace až po podnikatele v oblasti turismu aj.

Letos se prostřednictvím on-line platformy ZOOM uskuteční celkem 8 pracovních setkání, vždy jednou měsíčně. Dosud se konaly workshopy zaměřené na Polsko a na Slovensko (4. 5.), Benelux se Skandinávií (1. 6.). a Francii a Itálii (13. 7.). Následovat budou akce na podporu byznysu v cestovním ruchu ze zemí: Španělsko a Latinská Amerika (3.8. - více ZDE), Německo a Rakousko (8. 9.), USA a Velké Británie (5. 10.), Jižní Korea, Japonsko a Čína (2. 11.) a Blízký východ a Indie (7. 12.).

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

22:03 Česká pošta: Pošťáci na přepážkách testují inovované stejnokroje

Počínaje prvním březnovým pondělím začala Česká pošta na vybraných poštách testovat inovované stejno…