CzechTourism: Výstava (Ab)normalizace Jindřicha Štreita v Bratislavě přinesla velký mediální ohlas

10.08.2018 14:16

Zahraniční zastoupení CzechTourism Slovensko připravilo při příležitosti 50. výročí vpádu vojsk Varšavské smlouvy do Československa foto výstavu oceňovaného českého dokumentaristy Jindřicha Štreita. Slavnostní otevření výstavy v Bratislavě se uskutečnilo za účasti autora a zaujalo největší celoslovenská média.

CzechTourism: Výstava (Ab)normalizace Jindřicha Štreita v Bratislavě přinesla velký mediální ohlas
Foto: CzechTourism
Popisek: Logo Czech Tourism

Výstava přibližuje život v Československé socialistické republice v letech 1967 až 1989, tedy převážně v době tzv. normalizace. A protože toto období bylo ve skutečnosti něčím abnormálním, spisovatel Ludvík Vaculík vymyslel výstavě název (AB)normalizace.

Zájemci si mohou Štreitovy velkoformátové fotografie prohlédnout do 21. srpna 2018 přímo v historickém centru Bratislavy – na Hviezdoslavově náměstí. Na outdoorovou výstavu navazují další snímky ze stejného cyklu, které budou veřejnosti přístupné do 14. září 2018 v bratislavské Prolaika Gallery Restaurant.

„Každá fotografie je samostatný příběh.  I když více než dvacetileté období po vpádu vojsk do roku 1989 bylo nelehké, tato retro výstava je optimistická a ze záběrů vyzařuje obrovská lidskost,“ uvedla na vernisáži 1.8.2018 v Prolaika Gallery Restaurant ředitelka CzechTourism Slovensko Nora Gill.

O slavnostní otevření výstavy se dále postarali chargé d'affaires českého velvyslanectví na Slovensku Pavel Sladký a autor Jindřich Štreit. Přes horké letní počasí a dovolenkové období vernisáž přilákala přibližně čtyřicet hostů z oblastí médií a fotografie. Reportáž z výstavy odvysílala veřejnoprávní televize v hlavních zprávách RTVS, další vstupy natočily i TV Bratislava a Západoslovenská televize.

Interview s panem Štreitem si mohli poslechnout i posluchači rádia Devín a pozvánku přineslo doposud dvacet slovenských webů. Očekávané jsou též rozhovory v největších názorových denících.

Organizátorem výstavy J. Štreita (AB)normalizace je CzechTourism Slovensko. Koná se pod záštitou Velvyslanectví České republiky v Bratislavě, partnery jsou Staré Město Bratislava, OS Skrášlime Slovensko, České centrum Bratislava a Prolaika.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

migrační pakt

Dobrý den, prý budete ve sněmovně jednat o migračním paktu. Znamená to, že jde ještě zvrátit jeho schválení nebo nějak zasáhnout do jeho znění? A můžete to udělat vy poslanci nebo to je záležitost jen Bruselu, kde podle toho, co jsem slyšela, ale pakt už prošel. Tak jak to s ním vlastně je? A ještě ...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

7:23 APSS: Očkování stále zachraňuje životy po celém světě

Evropský týden očkování, European Immunization Week (EIW), který letos připadá na období 21.–27. dub…