DPP: Dopravu pro vozíčkáře zajistí v době uzavření Národní třídy nízkopodlažní tramvaje

10.07.2012 13:00

Dopravní podnik hl. města Prahy (DPP) zavádí v souvislosti s uzavírkou stanice metra Národní třída vyšší počet nízkopodlažních tramvají na tratích vedoucích centrem včetně zastávky Národní třída.

DPP: Dopravu pro vozíčkáře zajistí v době uzavření Národní třídy nízkopodlažní tramvaje
Foto: Hans Štembera
Popisek: Vlak ve stanici metra

V současnosti tak vypravujeme maximální možný počet nízkopodlažních vozů. Navíc vozíčkářům pomůže s  přepravou nový vyhledávač, který vznikl ve spolupráci s Pražskou organizací vozíčkářů a byl spuštěn koncem letošního června. Na webových stránkách www.dpp.cz si tak lze snadno najít bezbariérové spojení a bezbariérovou přístupnost všech pražských tramvajových zastávek. 

„S Pražskou organizací vozíčkářů aktivně dlouhodobě spolupracujeme a společně hledáme možná vylepšení v bezbariérové dopravě, jedním z výsledků je například nový vyhledavač bezbariérové dopravy. Kromě toho Dopravní podnik pořizuje v posledních letech jen bezbariérové dopravní prostředky. Průvod organizovaný občanským sdružením Asistence nás mrzí i z toho důvodu, že i přes uzavření stanice metra Národní třída je bezbariérový přístup do centra Prahy zajištěn,“ uvedla Tereza Krásenská, tisková mluvčí DPP.

Snadné cestování hromadnou dopravou pro vozíčkáře je pro Dopravní podnik důležitým aspektem. V oblasti dopravních prostředků se situace neustále zlepšuje a v současné chvíli DPP využívá 144 nízkopodlažních tramvají a 372 nízkopodlažních autobusů. V současné době je bezbariérových 36 z 57 stanic pražského metra. Ze všech tramvajových zastávek jich je 60 procent bezbariérových nebo částečně bezbariérových (tj. 376 zastávek). Centrem Prahy navíc projíždí i speciální autobusové linky H1 a H2 určené pouze pro vozíčkáře.

Na základě úzké spolupráce s Pražskou organizací vozíčkářů DPP před dvěma týdny představil i nové „Vyhledávání spojení“ s unikátní databází a informacemi o bezbariérové přístupnosti všech pražských tramvajových zastávek. Doplňkové informace o bezbariérovosti pro konkrétní zastávky jsou dostupné ve výsledcích vyhledávání, po kliknutí na zvolenou zastávku upřesní aplikace kupříkladu výšku nástupní hrany, šířku aktivní plochy nástupiště, nejužší průjezdné místo či samotný charakter přístupu na zastávku. (více zde: http://www.dpp.cz/nova-verze-vyhledavace-spojeni-pomuze-vozickarum-a-rodicum-s-kocarky-unikatni-databaze-najde-bezbarierove-zastavky-a-spoje/)

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Andrej Babiš byl položen dotaz

dobrý den, sdělte prosím, jak to bylo:

viz: https://aeronet.cz/news/sok-pred-vanoci-vsechno-je-jinak-podle-dokumentu-hlasovala-pro-globalni-kompakt-cela-ceska-vlada-nikdo-se-nezdrzel-hlasovani-a-nikdo-nebyl-proti-ministr-zahranici-tomas-petricek-rekl/?utm_source=www.seznam.cz&utm_medium=z-boxiku

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

ČEZ číslo týdne: 12

11:44 ČEZ číslo týdne: 12

12 členů má jaderná aliance zemí EU.