DPP: Kinobus vyjíždí do šestnácté sezóny, letos nabídne rekordních 22 filmů

26.06.2023 7:23 | Tisková zpráva

Rekordních 22 filmů v jedenácti lokalitách v Praze letos nabídne Kinobus Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP). V pondělí 26. června odstartuje v Čakovicích svoji 16. sezónu a až do 7. září 2023 každý večer od pondělí do čtvrtka promítne pod širým nebem snímky z produkce české, evropské nebo americké kinematografie. Projekce začíná vždy po setmění mezi 20:30 a 21:30. Program letošního Kinobusu zájemci naleznou na webu DPP na dpp.cz.

DPP: Kinobus vyjíždí do šestnácté sezóny, letos nabídne rekordních 22 filmů
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

„S přicházejícím létem se nám opět blíží turné oblíbeného Kinobusu. Letos se nám podařilo zařadit do programu rekordních 22 celovečerních filmů. Věříme, že si z nabídky vybere každý, největším trhákem počítáme, že bude film Top Gun: Maverick,“ řekl Josef Voltr, vedoucí odboru Marketing a obchod DPP a dodává: „Jako vždy je Kinobus spojen s charitou. Návštěvníci mohou během promítání vložit libovolný příspěvek do speciální kasičky, jenž pomůže dětem ke zkvalitnění života. Poděkování patří také městským částem, které se zapojily a postaraly se o vhodné lokality pro zastávky Kinobusu.“

Letošní turné Kinobusu DPP začne v pondělí 26. června 2023 v Čakovicích, na náměstí Jiřího Berana, u stejnojmenné autobusové zastávky, a to projekcí českého filmu Mimořádná událost. Po deseti letech se Kinobus mj. opět zastaví v Suchdole a v Horních Měcholupech, po pěti letech do Kbel a po dvou letech zavítá i do Řep. Kinobus DPP letos nabídne na 11 místech Prahy celkem 44 projekcí a vybírat bude možné z 22 filmů. Celkem 11 filmů bude českého původu. Diváci se můžou dále těšit například na české snímky Ostrov, Děti Nagana, Buď chlap, Život pro samouky, Hádkovi, Přání k narozeninám, Kdyby radši hořelo, Střídavka či Láska hory přenáší.

Druhá polovina filmů bude zahraniční produkce, z kinematografie USA letošní Kinobus nabídne například Top Gun: Maverick. Francouzská produkce bude zastoupena filmy Co jsme komu všichni udělali, či Super-Blb. Španělský film s názvem Dobrý šéf také jistě zaujme nejednoho diváka. Kdo rád zhlédne animovaný film, pak je pro všechny věkové skupiny připraven film Kocour v botách. Letošní turné Kinobusu DPP je zaměřeno spíše na odlehčenější žánry, komedií nabídne celkem 13.

Anketa

Je třeba, aby si bezpečnostní složky dávaly pozor na Rusy, kteří u nás žijí?

14%
86%
hlasovalo: 21918 lidí

Kinobus pro letošní rok dostane novou promítací plochu, projekční technika je nová z loňského roku, tedy návštěvníky čeká kvalitní obraz a čistý zvuk. Kapacita projekcí Kinobusu DPP je 200 míst k sezení a vstupné je vždy zdarma. Projekce začne vždy po setmění mezi 20:30 a 21:30 podle aktuálních podmínek.

DPP doporučuje návštěvníkům, aby si při chladnějších večerech vzali s sebou vlastní deky. K zapůjčení jich je letos připraveno 25. Půjčovat se budou za vratnou zálohu 100 korun.

Na každé projekci si diváci budou moci zakoupit občerstvení. Letos je připraven také nový stánek s občerstvením, který doznal značných změn. Nově v nabídce bude např. dvanáctistupňové pivo Bakalář, prosecco, Aperol spritz či quesadilla s trhaným masem.

SOS dětské vesničky pomáhají ohroženým dětem

Partnerem Kinobusu DPP jsou i letos SOS dětské vesničky, jedna z nejstarších neziskových organizací v České republice. Diváci mohou přispět dobrovolným vstupným, resp. libovolnou částkou do kasičky, která bude na místě vždy během promítání. V loňském roce se při projekcích Kinobusu vybralo téměř 18 tisíc korun.

Už déle než půlstoletí tento spolek pomáhá dětem, aby mohly vyrůstat v rodině, ať už ve své vlastní, nebo pokud to není možné, v rodině náhradní, pěstounské. Poskytují terénní sociální služby ohroženým rodinám: snaží se předcházet tomu, aby byly děti odebírány rodičům, kteří se o ně chtějí starat, jen to třeba zatím neumějí. Poskytují také širokou škálu služeb pěstounským rodinám, které pečují o děti, o něž se jejich vlastní rodiče postarat nedokázali. A dětem, jež se ocitly v akutním ohrožení, nabízejí útočiště v podobě krizových center rodinného typu SOS Sluníčko. Celkově SOS dětské vesničky ročně pomohou 2,5 tis. dětem.

„Velice nás těší, že nás Kinobus už několikátým rokem podporuje sbírkou při letních projekcích,“ říká Jindra Šalátová, ředitelka SOS dětských vesniček a dodává: „Výtěžek podpoří děti v našich krizových centrech SOS Sluníčko. Přicházejí sem děti, jejichž rodina se náhle ocitla bez střechy nad hlavou, nebo se kvůli hospitalizaci či uvěznění rodiče o ně nemá kdo postarat. A dostávají se sem bohužel i děti, které musely být z rodiny odebrány kvůli podezření z týrání, zneužívání či významného zanedbávání péče. U nás nacházejí bezpečné útočiště a všestrannou péči do doby, než se jejich situaci podaří dlouhodobě vyřešit.“

Vše o letošním Kinobus DPP zájemci naleznou ZDE.

Kam a kdy letos zavítá Kinobus DPP

Čakovice, 26. – 29. června 2023, od 21:30

  • Přímo na náměstí Jiřího Berana, autobusová zastávka Nám. Jiřího Berana nebo cca 500 m od autobusové zastávky Čakovice směr centrum

Letňany, 3. – 6. července 2023, od 21:30

  • Ulice Tvrdého (Stará náves)

Kbely, 10. – 13. července 2023, od 21:30

  • Amfiteátr Kbely, Centrální park Kbely

Prosek, 17. – 20. července 2023, od 21:15

  • Park Přátelství, cca 250 m od stanice metra C Prosek

Horní Měcholupy, 24. – 27. července 2023, od 21:15

  • Areál SK Horní Měcholupy, na rohu ulic Hornoměcholupská – U Golfu

Vítkov, 31. července – 3. srpna 2023, od 21:15

Parkoviště u Národního památníku na Vítkově, ulice Pražačka, tramvajová zastávka Ohrada, autobusová zastávka Tachovské náměstí

Suchdol, 7. – 10. srpna 2023, od 20:45

  • Brandejsovo náměstí

Sídliště Řepy, 14. – 17. srpna 2023, od 20:45

  • Ulice Žalanského

Park u Chodovské tvrze, 21. – 24. srpna 2023, od 20:30

  • Park u Chodovské tvrze, autobusová zastávka Chodovská tvrz, v docházkové vzdálenosti stanice metra C Chodov

Zličín, 28. srpna – 31. září 2023, od 20:30

  • Park Na Prameništi, autobusová zastávka Halenkovská

Hůrka, 4. – 7. září 2023, od 20:15

  • Sluneční náměstí, před úřadem MČ Prahy 13, cca 100 m od stanice metra B Hůrka

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 148 autobusových, 1 trolejbusovou linku, 35 tramvajových linek (26 denních a 9 nočních) a 3 linky metra. K 1. 1. 2023 DPP vlastnil 1 192 autobusů. 1 trolejbus, 781 tramvajových vozů a 146 vlakových souprav metra. Podnik měl k 1. 1. 2023 v evidenčním stavu celkem 11 018 zaměstnanců, z toho 4 319 řidičů MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

znásilnění

Dobrý den, prý pro novou definici znásilnění hlasovalo 169 poslanců. A co ten zbytek? To byl někdo proti? Zajímalo by mě kdo. A ještě víc by mě zajímalo, jak to bude vypadat v praxi. Jak bude oběť prokazovat, že říkala ne? A zvyšují se s novelou i tresty za znásilnění, protože když občas slyším o ně...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

11:27 Ministerstvo spravedlnosti uspělo v prestižní anketě Zákon roku

Ve čtvrtek 25. dubna 2024 byly vyhlášeny výsledky patnáctého ročníku ankety Zákon roku. Na druhém mí…