DPP: Lanová dráha na Petřín se rozjede znovu v sobotu 21. dubna

21.04.2018 7:34

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) byl nucen od 4. 4. 2018 odstavit z provozu pro cestující lanovou dráhu na Petřín. Důvodem byla deformace nosného rámu klínové bezpečnostní brzdy jednoho z vozů.

DPP: Lanová dráha na Petřín se rozjede znovu v sobotu 21. dubna
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Po proběhlé mimořádné opravě je nyní zařízení plně funkční a bezpečné. Běžný provoz s cestujícími bude zahájen od soboty 21. 4. 2018 od 9:00 hod. dle letního jízdního řádu.

Při  průběžné kontrole bezpečnostní brzdy vozu č. 2, prováděné statickou zkouškou na stojícím voze, bylo zjištěno nesprávné zachycení čelistí (klínů) na brzdné lano. Z důvodu zachování bezpečnosti byl proto provoz lanové dráhy zastaven. Po rozebrání celého zachycovacího ústrojí byla zjištěna deformace nosného podélníku rámu vozu. Byla zjištěna nesouosost celého zachycovacího zařízení a natočení opěrné plochy pevného vodícího klínu.

Nejprve bylo provedeno rovnání rámu pomocí hydraulického zvedáku. Ve spolupráci s  VÚKV proběhla diagnostika a bylo provedeno přesné proměření celého zařízení. Z výsledků diagnostiky vyplynulo, že je nutné vybrousit vodicí boční plochu horního vodícího trojúhelníku, upravit chod převodové páky pravého klínu, vyměnit deformovaná vodící táhla a čepy, obnovit funkci zazámkování spodní desky a nově zalícovat spodní okraje.

„Všechny doporučené úkony byly provedeny, celé zařízení bylo opětovně sestaveno a seřízeno. Následně proběhla kontrola funkčnosti s kladným výsledkem. Na základě vyhodnocení všech zkoušek lze nyní říci, že zařízení je plně funkční i bezpečné a je tedy možné zahájit běžný provoz s cestujícími,“ uvedl Pavel Kejha, vedoucí LD Petřín.

Více informací o lanové dráze na Petřín naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

16:08 Finanční správa: Obliba elektronických dražeb roste, za pět let vynesly státu 446 milionů

Aplikaci elektronických dražeb (APED) si od spuštění projektu v roce 2019 vyzkoušelo už 5 047 zájemc…