DPP: Tramvajovou křižovatku Flora čeká oprava, novou trať Holyně – Slivenec napojování k stávající síti

17.09.2023 22:08 | Tisková zpráva

Tramvajovou křižovatku Flora čeká v následujících zhruba třech týdnech výměna kolejového rozvětvení, která bude rozdělena do dvou etap. Práce na první etapě, ve směru od Korunní ulice, Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) zahájí od pondělí 18. září 2023 od brzkých ranních hodin, potrvají do pátku 29. září 2029 do 24:00.

DPP: Tramvajovou křižovatku Flora čeká oprava, novou trať Holyně – Slivenec napojování k stávající síti
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Z tohoto důvodu bude v uvedeném období obousměrně přerušen provoz tramvají v Korunní ulici, v úseku Flora – Náměstí Míru. Linky č. 10, 16, 23, 24 a 91 budou jezdit po změněných trasách, linka č. 13 bude dočasně zrušena. Od soboty 23. září od brzkých ranních hodin do pátku 13. října 2023 do cca 24:00 pak bude DPP napojovat novou tramvajovou trať Holyně – Slivenec na stávající síť. Z tohoto důvodu bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Sídliště Barrandov – Holyně, linka č. 5 bude během této doby zkrácena do smyčky Sídliště Barrandov.

„V první etapě oprav křižovatky na Floře vyměníme šestisrdcové rozvětvení ve směru od Korunní ulice. Kromě toho vyměníme opotřebené kolejnice v obloucích na křižovatce Jičínské a Korunní ulice, jakožto i v obloucích na křižovatce Korunní a Blanické ulice. Nejmladší z měněných kolejnic a kolejová konstrukce na Floře pochází z roku 2012. Vzhledem k malým poloměrům oblouků a intenzitě provozu jsou na hranici povoleného opotřebení. Jiná situace je u rozvětvení ve směru od Olšanského náměstí, které využívá v denním provozu jedna linka, proto je i opotřebení podstatně menší a tuto část budeme měnit až za několik let,“ říká Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje DPP.

V druhé etapě vymění DPP na křižovatce Flora osmnáctisrdcové rozvětvení ve směru od smyčky Olšanské hřbitovy. Práce navážou na první etapu, DPP s nimi začne v sobotu 30. září od brzkých ranních hodin, ukončí je v pátek 6. října 2023 večer. Z tohoto důvodu bude obousměrně vyloučen provoz tramvají v části Vinohradské ulice v úseku Radhošťská – Olšanské hřbitovy.

1. etapa opravy křižovatky Flora – výluka provozu tramvají Flora – Náměstí Míru

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od pondělí 18. září od cca 4:30 do pátku 29. září 2023 do zhruba 24:00 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Flora – Náměstí Míru.

Změny tras tramvajových linek

Anketa

Má Česko pořídit letouny F-35?

3%
96%
hlasovalo: 52388 lidí

  • Linka č. 10 bude ve směru od Sídliště Ďáblice ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Radhošťská, Jiřího z Poděbrad, Vinohradská tržnice, Muzeum, I. P. Pavlova (v Bělehradské ulici) a Bruselská do zastávky Zvonařka.
  • Linka č. 13 bude zrušena. 
  • Linka č. 16 bude ve směru od Ústředních dílen DP ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Radhošťská, Jiřího z Poděbrad, Vinohradská tržnice, Muzeum, I. P. Pavlova (v Bělehradské ulici) a Bruselská do obratiště Náměstí Bratří Synků. 
  • Linka č. 23 bude ve směru od Královky ze zastávky Karlovo náměstí odkloněna přes zastávky Moráň, Albertov a Palackého náměstí do zastávky Karlovo náměstí a dále bude pokračovat zpět směr Královka. 
  • Linka č. 24 bude ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Florenc. 
  • Linka č. 91 bude rozdělena na dvě části:
    - ve směru od Divoké Šárky bude zkrácena do zastávky I. P. Pavlova
    - ve směru od Radošovické bude ze zastávky Flora odkloněna přes zastávky Radhošťská, Jiřího z Poděbrad, Vinohradská tržnice a Muzeum do zastávky I. P. Pavlova (v Bělehradské ulici).

V denním provozu bude zavedena tramvajová linka č. 30 v trase Sídliště Řepy – Motol – Kotlářka – Kavalírka – Anděl – Zborovská – Palackého náměstí – Karlovo náměstí – I. P. Pavlova – Náměstí Míru – Jana Masaryka – Čechovo náměstí.

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Změny v provozu autobusů
Pro zlepšení dopravní obslužnosti v oblasti Vinohrad bude v části své trasy (v úseku Viktoria Žižkov – Koh-i-noor) posílena autobusová linka č. 101.

2. etapa opravy křižovatky Flora – výluka provozu tramvají Radhošťská – Olšanské hřbitovy

Z důvodu opravy tramvajové trati bude od pátku 30. září od cca 4:30 do pátku 6. října 2023 do zhruba 24:00 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Radhošťská – Olšanské hřbitovy.

Tato etapa opravy se dotkne tramvajových linek č. 5, 10, 11, 15, 16, 23, 91 a 98, které budou jezdit po změněných trasách, linka č. 13 bude zrušena. V denním provozu DPP zavede tramvajovou linku č. 31.

DPP rovněž zavede náhradní autobusovou dopravu: v denním provozu linku X11 v trase Želivského – Flora – Radhošťská a v nočním provozu linku X91 v trase Želivského – Flora.

Podrobné dopravní opatření naleznou cestující na webu a profilech DPP na sociálních sítích před zahájením druhé etapy opravy tramvajové křižovatky Flora.

Napojování nové tratě Holyně – Slivenec k síti – výluka provozu tramvají Sídliště Barrandov – Holyně

Z důvodu stavebních prací na napojování budované tratě Holyně – Slivenec k tramvajové síti a opravy tramvajové tratě po zaplavení bude od soboty 23. září od cca 4:30 do pátku 13. října 2023 do zhruba 24:00 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Sídliště Barrandov – Holyně.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 5 bude ve směru z centra zkrácena do zastávky Sídliště Barrandov.

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 3 linky metra, 148 autobusových, 35 tramvajových (26 denních a 9 nočních) a 1 trolejbusovou linku. K 1. lednu 2023 DPP vlastnil 1 192 autobusů z toho 14 elektrobusů, 146 vlakových souprav metra, 781 tramvajových vozů a 1 trolejbus. Podnik měl k 1. lednu 2023 v evidenčním stavu celkem 11 018 zaměstnanců, z toho 4 319 řidičů a strojvedoucích MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…