DPP Trať mezi Morání a Albertovem je v rekonstrukci, stavba trolejbusové infrastruktury přeruší provoz tramvají na Evropské

01.09.2023 22:03 | Tisková zpráva

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) bude od pátku 1. září 2023 zhruba dva týdny opravovat tramvajovou trať mezi Morání a Albertovem. Z tohoto důvodu je v uvedeném úseku obousměrně přerušen provoz tramvají a linky č. 2, 14, 18, 24, 93 a 95 jezdí po změněných trasách.

DPP Trať mezi Morání a Albertovem je v rekonstrukci, stavba trolejbusové infrastruktury přeruší provoz tramvají na Evropské
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Provoz tramvají mezi Morání a Albertovem DPP opět obnoví od nočního výjezdu z neděle 17. na pondělí 18. září 2023. V koordinaci s výstavbou nové tramvajové tratě na Dědinu DPP na Evropské ulici buduje také trolejbusovou trať na Letiště V. Havla Praha. Montáž a úprava trolejového vedení obousměrně přeruší tramvajový provoz mezi smyčkou Divoká Šárka a vozovnou Vokovice od soboty 2. září od brzkých ranních hodin do pátku 15. září 2023 do cca 24:00. Po dva víkendy 2.–3. září 2023 a 9.–10. září 2023 vždy od cca 8:00 do cca 19:00 bude výluka tramvají prodloužena až po Červený Vrch. Linky č. 20, 26 a 91 budou jezdit po změněných trasách.

„Tramvajové trati mezi Morání a Albertovem je 13 let, kompletně jsme ji zrekonstruovali v roce 2010. Ve Vyšehradské ulici a v ulici Na Slupi nám vzhledem k životnosti a intenzitě provozu dožívají kolejnice v obloucích, které musíme vyměnit. V tomto úseku jezdí tři denní a dvě noční linky, ve špičce zde v každém směru projede v průměru 22,5 spoje za hodinu,“ vysvětluje důvody opravy tratě Miroslav Penc, vedoucí jednotky Dopravní cesta Tramvaje. DPP proto na této trati vymění dožívající kolejnice v obloucích v oblasti křižovatky ulic Vyšehradská, Benátská, Na Slupi a také u kostela Jana Nepomuckého Na Skalce ve Vyšehradské ulici. Kromě toho DPP provede drobné opravy závad na trati ve vyloučeném úseku.

Paralelně a v koordinaci s výstavbou nové tramvajové tratě Divoká Šárka – Dědina probíhá na Evropské ulici a v Ruzyni výstavba trolejbusové tratě v rámci elektrifikace autobusové linky č. 119 Nádraží Veleslavín – Letiště Václava Havla Praha. Od soboty 2. září od cca 4:30 budou zhotovitelé obou staveb na Evropské ulici montovat a upravovat trolejové vedení, tj. bude například probíhat regulace trolejového vedení, instalace trolejových křížení tramvajové a trolejbusové tratě, montáž napájecích bodů a úsekového dělení. Z bezpečnostních důvodů je nutné proto vypnout napájení tramvajové sítě v dané oblasti, což znamená dočasné přerušení provozu tramvají po nezbytnou dobu výstavby v jednotlivých úsecích.

Dopravní opatření – oprava TT Moráň – Albertov

Anketa

Dovládne Fialova vláda do voleb 2025? Bez ohledu na vaše přání

11%
hlasovalo: 29566 lidí

Z důvodu opravy tramvajové trati je od pátku 1. září od cca 0:00 do neděle 17. září 2023 do zhruba 24:00 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Moráň – Albertov.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka č. 2 je ve směru od Sídliště Petřiny zkrácena do zastávky Malostranská (na nábřeží Edvarda Beneše), dále pokračuje přes zastávku Právnická fakulta do zastávky Malostranská (u metra) a zpět směr Sídliště Petřiny.
  • Linky č. 14, 18, 93 a 95 jsou v úseku Moráň – Albertov odkloněny přes zastávky Palackého náměstí a Výtoň.
  • Linka č. 24 je ve směru od Vozovny Kobylisy zkrácena do zastávky Florenc.

Změny zastávek tramvají
Zřizuje se zastávka Malostranská na nábřeží Edvarda Beneše, směr Čechův most.

Náhradní autobusová doprava není zavedena.

Dopravní opatření – výluka provozu tramvají Vozovna Vokovice – Divoká Šárka

Z důvodu napojování nové tramvajové i trolejbusové tratě bude od soboty 2. září od cca 4:30 do pátku 15. září 2023 do zhruba 24:00 obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Vozovna Vokovice – Divoká Šárka.

Změny tras tramvajových linek

  • Linka č. 20 bude ve směru z centra zkrácena do zastávky Červený Vrch.
  • Linky č. 26 a 91 budou ve směru z centra zkráceny do zastávky Vozovna Vokovice.

Změny zastávek tramvají
Pro linky č. 26 a 91 se zřizuje nástupní zastávka Vozovna Vokovice (směr do centra) v ulici Do Vozovny před křižovatkou s Evropskou ulicí.

Náhradní autobusová doprava
Náhradní autobusová doprava není zavedena. Jako náhradní dopravu doporučujeme využít pravidelné autobusové linky č. 119 a 225, které zastavují také ve zřízené zastávce Vozovna Vokovice (v obou směrech), v Evropské ulici na úrovni zastávky tramvají ve směru z centra.

Dopravní opatření – krátkodobá výluka provozu tramvají Červený Vrch – Divoká Šárka

Z důvodu stavebních prací na elektrifikaci autobusové linky č. 119 bude obousměrně přerušen provoz tramvají v úseku Červený Vrch – Vozovna Vokovice – Divoká Šárka v těchto termínech:

  • v sobotu 2. září a v neděli 3. září 2023, vždy od 8:05 do 19:00 
  • a v sobotu 9. září a v neděli 10. září 2023, vždy od 8:05 do 19:00.

Změny tras tramvajových linek
Linka č. 26 bude ve směru z centra zkrácena do zastávky Červený Vrch.

Náhradní autobusová doprava
Po celou dobu obou výše uvedených víkendových výluk bude zavedena náhradní autobusová doprava X26 v trase Vozovna Vokovice – Nádraží Veleslavín – Červený Vrch – Bořislavka – Na Pískách (pouze výstupní).
V úseku Vozovna Vokovice – Divoká Šárka doporučujeme cestujícím využívat pravidelné autobusové linky č. 119 a 225.

Dopravní podnik hl. m. Prahy (DPP) je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 3 linky metra, 148 autobusových, 35 tramvajových (26 denních a 9 nočních) a 1 trolejbusovou linku. K 1. lednu 2023 DPP vlastnil 1 192 autobusů z toho 14 elektrobusů, 146 vlakových souprav metra, 781 tramvajových vozů a 1 trolejbus. Podnik měl k 1. lednu 2023 v evidenčním stavu celkem 11 018 zaměstnanců, z toho 4 319 řidičů a strojvedoucích MHD. Jediným akcionářem DPP je hlavní město Praha. Více informací o DPP naleznete ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Lucie Potůčková byl položen dotaz

Jak je to s tou výjimkou?

I kdybysme pro teď měli výjimku z migračního paktu. Na jak dlouho by platila? Jak dlouho předpokládáte, že tu budou uprchlíci z Ukrajiny? Co když se z nich po čase stanou občané ČR? A proč bysme měli mít výjimku zrovna my, když uprchlíci (ne třeba z Ukrajiny) jsou i v jiných státech, ale třeba Ukraj...

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

7:14 BESIP: Skrytá měření odhalila další rizikové místo v Libereckém kraji

V Hajništi překračuje maximální povolenou rychlost v obci skoro 90 procent motoristů. Výjimkou nebyl…