DPP chce přivítat nové řidiče autobusů na informativním dni již tuto sobotu

25.04.2019 19:11

Dobré mzdové podmínky, škála různých benefitů, stabilní zázemí či dlouholetá tradice Dopravního podniku hl. m. Prahy (DPP). I to může být motivací pro mnohé nadšené řidiče/řidičky a případné uchazeče/uchazečky, kteří se rozhodli věnovat jízdě a přepravě cestujících profesionálně.

DPP chce přivítat nové řidiče autobusů na informativním dni již tuto sobotu
Foto: Hans Štembera
Popisek: Logo Dopravního podniku hlavního města Prahy

Právě jim je určeno setkání již tuto sobotu 27. dubna 2019 v prostorách Autoškoly DPP a následně v provozu garáže Hostivař, kde jim od 10:00 do 15:00 budou poskytnuty podrobné informace o profesi řidiče autobusů MHD.

„Vážíme si všech našich zaměstnanců, proto jsme kromě benefitů, které se můžou pohybovat ve výši až 60 000 Kč za rok, letos navýšili i mzdy o 7 %, včetně řidičům autobusů. Navíc už dnes jsme v kolektivním vyjednávání na rok 2020, kdy chceme zlepšit mzdové podmínky pro stabilizaci našich zaměstnanců, ale i zlepšit mzdové podmínky také pro nové zaměstnance,“ říká Jiří Špička, personální ředitel a člen představenstva DPP.

Informace ohledně mzdových podmínek budou jen jednou položkou z celodenního programu tohoto informativního dne (na adrese: U Vozovny 6, Praha 10). Mimo jiné se uchazeči dozví, jaký je právní vztah nového zaměstnance k DPP, jaká je pracovní doba, zjistí, jaké jsou jeho povinnosti, ale také výhody. A to včetně přínosu pro rodinné příslušníky. Seznámí se například i s výpravnou, vozovým parkem a střediskem garážmistrů. Na veškeré dotazy zájemců budou odpovídat odborní zaměstnanci DPP.

Setkání se může zúčastnit každý, kdo by se chtěl stát řidičem, ale i ten, kdo stále váhá. Je především určeno pro ty, kteří vlastní řidičské oprávnění pro skupinu „B“ a „C“ s platným průkazem profesního osvědčení i bez něj. Dále pak pro řidiče, kteří vlastní řidičské oprávnění pro skupinu „D“. Pokud uchazeči vlastní „B“ nebo „C“, budou moci „D“ získat u DPP bezplatně.

V případě zájmu o tuto pozici je pak nutné před zahájením přijímacího řízení řidiče přezkoušet z jízdy na vozidle, na které vlastní řidičské oprávnění. Dále pak zájemci o pozici podstoupí dopravně psychologické vyšetření lékařskou prohlídku. Pokud budou odpovídat požadavkům, mohou uchazeči v předem dohodnutém termínu nastoupit do speciálního kurzu již jako zaměstnanci DPP.

Pokud se nemůžete na tento den dostavit a máte o práci řidiče autobusů MHD zájem, pak se obraťte na náborovou kancelář DPP, případně využijte formulář na webu DPP ZDE.

Od května 2019 bude náborové kontaktní centrum nově dostupné na tel. čísle 800 220 020. Na tuto linku je možné volat zdarma. Určení pracovníci rádi poskytnou veškeré informace o volných pracovních místech. Náboráři se budou věnovat všem zájemcům v pracovních dnech od 8:00 do 16:00.

Více informací je k dispozici také ZDE

Dopravní podnik hl. m. Prahy, a. s., je největším dopravcem zajišťujícím městskou hromadnou dopravu v České republice. Obsluhuje celkem 141 autobusových linek, dále 25 denních a 9 nočních tramvajových linek a 3 linky metra. K 1. 1. 2019 bylo ve vlastnictví společnosti 1 162 autobusů, 865 tramvajových vozů a 730 vozidel metra. Společnost ročně přepraví více než miliardu osob a ujede více než 180 mil. kilometrů. Podnik má k 1. 1. 2019 celkem 10 930 zaměstnanců, z toho 4 265 tvoří řidiči MHD. Jediným akcionářem Dopravního podniku je hlavní město Praha, množství dopravních spojů a zadání pro jízdní řády v Praze určuje společnost ROPID (Regionální organizátor Pražské integrované dopravy). Více informací o Dopravním podniku naleznete rovněž ZDE.

Přidejte si PL do svých oblíbených zdrojů na Google Zprávy. Děkujeme.

reklama

autor: Tisková zpráva

Mgr. Ing. Taťána Malá byl položen dotaz

Sexuální násilí

Jak se v praxi bude dokazovat, jestli byl k souloži udělen souhlas či nikoliv? Nemám nic proti tomu, že jste změnili zákon, ale k čemu to v praxi bude? Co když jedna si budou strany v tom, zda byl udělen souhlas či nikoliv protiřečit?

Odpověď na tento dotaz zajímá celkem čtenářů:


Tato diskuse je již dostupná pouze pro předplatitele.

Další články z rubriky

Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

10:17 Správa železnic: Potenciálně nebezpečných dřevin podél tratí ubývá

Z blízkosti kolejí zmizelo v minulých měsících v přepočtu dalšího téměř půl milionu stromů. To je vý…